Artikel top billede

Carol Bartz, administrerende direktør for Yahoo, blev hyret for at redde det skrantende selskab. Nu er det kommet frem, at hun i stedet har solgt ud af egne aktieoptioner.

Yahoo-chef sælger ud af egne aktier

Den administrerende direktør for Yahoo, Carol Bartz, er under skarp kritik, efter at det er kommet frem, at hun har solgt kraftigt ud af sine aktieoptioner.

Flere investorer i Yahoo stiller nu spørgsmålstegn ved den administrerende direktør i selskabet, Carol Bartz, efter at det er kommet frem, at hun har valgt at sælge Yahoo-aktier for 10,4 millioner kroner.

"To millioner (dollar, 10,4 millioner kroner, red.), som Bartz allerede har indkasseret, er alt for meget og alt for tidligt," siger Yahoo-investoren Eric Jackson fra Ironforge Capital til den engelske avis The Guardian.

Carol Bartz er ikke den eneste Yahoo-topchef, der har solgt ud af sin beholdning af Yahoo-aktier. Mike Callahan, vicedirektør i Yahoo, har solgt aktier for mere end syv millioner kroner.

Disse oplysninger kommer en måned efter, at Yahoo og Microsoft annoncerede en større samarbejdsaftale.

Dårligt signal at sende

Jesper Lau Hansen, professor ved det juridiske fakultet på Københavns Universitet og ekspert i selskabsret, mener, at det sender et dårligt signal til resten af selskabets investorer, når den administrerende direktør sælger over 10 procent af sine aktier i selskabet.

"Det er en ikke ubetydelig aktiepost, når der er tale om mere end 10 procent af ens aktiepost i et selskab. Derfor er det helt naturligt, at de andre investorer undrer sig over denne handling," siger Jesper Lau Hansen.

Men de investorer, der stiller spørgsmålstegn ved Carol Bartz' aktiehandler, skal dog slå koldt vand i blodet. Der kan nemlig være mange helt legitime grunde for direktører af selskabet til at sælge ud af deres aktieoptioner. Det mener Søren Hvidkjær, professor på Institut for Finansiering ved Copenhagen Business School.

"Der kan være mange grunde til, hvorfor en topleder vælger at sælge ud af sine aktieoptioner. En hel legitim grund kan være at sprede sine finansielle risici," siger Søren Hvidkjær.

CBS-professeron undrer sig alligevel over handlen.

"Normalt plejer der at være en periode, hvor nyligt tiltrådte direktører ikke har mulighed for at realisere aktieoptioner. Det virker ikke som om, det har været tilfældet i denne sag," undrer Søren Hvidkjær sig over.

Har mange flere Yahoo-aktier i bagagen

Trods det store beløb, som Carol Bartz har realiseret, har topchefen stadigvæk en god portion Yahoo-aktier. 987.142 for at være helt præcis.

I alt har Yahoo-direktøren solgt 138.454 af sine aktier i selskabet af to omgange. Første gang den 31. marts, da hun solgte 65.223 aktier til 12,81 dollar stykket. Anden gang den 30. juni, da Carol Bartz solgte 73.131 aktier til 15,66 dollar.

Det vil sige, at Carol Bartz i alt har solgt lidt over 10 procent af sin totale aktiebeholdning i Yahoo.

Carol Bartz har mulighed for at købe op til fem millioner Yahoo-aktier.

Yahoos aktiekurs har siden Carol Bartz tiltrædelse som administrerende direktør i selskabet bevæget sig op fra omkring 11 dollar til 14 dollar.

I november 2008 var Yahoo-aktien sat så lavt som 9 dollar, mens den opnåede et højdepunkt lige inden aftalen med Microsoft blev en realitet på 17,48 dollar.




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Testmanager til Partsrepræsentation

RISMA Systems A/S

Senior PHP-udvikler

Netcompany A/S

Network Engineer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere