Artikel top billede

DRAM-markedet skyllet omkuld af finanskrisen

På tre år har DRAM-markedet fået barberet mere end halvdelen af omsætningen væk. Nedturen ser dog ud til at vende til næste år.

Frit fald.

Sådan kan markedet for dynamisk RAM (DRAM) kort opsummeres.

Selv om hardware-markedet generelt er presset af finanskrisen, har lige præcis DRAM-markedet helt tabt pusten ifølge tal fra analysehuset IDC.

IDC-analytikerne vurderer, at DRAM-markedet siden sit højeste niveau i 2006 med en total omsætning på godt 136 milliarder kroner er mere end halveret med sit nuværende 2009-niveau på knap 64 milliard kroner.

Og der er ikke det skarpeste lys for enden af tunnellen ifølge IDC-prognosen. For der vil gå mere end fem år, før markedet bare nærmer sig sidste års niveau på 91,9 milliarder kroner ifølge IDC's forudsigelser.

Konkurserne i kulden

Anylse-kollegerne fra Gartner spåede i vinter, at den på daværende 18 måneder lange DRAM-nedtur så ud til at vende i anden halvdel af 2009.

I vinter vurderede Gartner også, at en eventuel vending ville komme med konkurser eller fusioner, så markedet kunne blive konsolideret og komme stærkt tilbage.

"DRAM-markedet er så underdrejet, at leverandørerne enten må skære drastisk ned på produktionen eller de svage aktører vil blive tvunget til fusion eller konkurs. Vi forventer at DRAM-prissætningen bliver mere stabil i anden halvdel af 2009," vurderede Andrew Norwood, research vice president hos Gartner.

I løbet af januar fik Gartner-analytikeren ret, da verdens på daværende tidspunkt femtestørste DRAM-producent, Qimonda, måtte dreje nøglen om. Siden fulgte flash-producenten Spansion i foråret, der også måtte vinke farvel til overlevelsen.

2009 er lavpunktet

2009 er ifølge IDC det hårdeste år for DRAM-markedet nogensinde målt alene på faldet i væksten, der er nedadgående for tredje år i træk.

Men selv om krisen nærmest slår luften ud af DRAM-markedet lige nu, vil der allerede fra næste år være lyspunkter, da omsætningen på verdensplan vil stige fra 2009-prognosen på 64 milliarder kroner til små 70 milliarder kroner.

Derudover vil DRAM-markedet være kraftigt hjulpet af eksempelvis af det stejlt stigende salg af smartphones og andre mobile enheder, hvor DRAM i stigende omfang bliver benyttet.

Verdens største DRAM-producent er fortsat Samsung, der trods et fald på i sin samlede DRAM-omsætning ser ud til at komme ud af krisen med en øget markedsandel fra 30 procent i 2008 til den nuværende markedsandel på 34 procent.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere