Præcis fire måneder efter, at Oracle meddelte, at selskabet ville købe Sun Microsystems for 7,4 milliarder dollars, svarende til 43 milliarder kroner, har de amerikanske myndigheder nu endelig godkendt handelen.
Det er U.S. Department of Justice, der nu vender tommelfingeren opad, meddeles det på Oracles hjemmeside.
Da Oracle med Larry Ellison i spidsen annoncerede opkøbet af Sun, skete det blot få uger efter, at Sun havde afslået et købstilbud fra IBM.
"Købet af Sun ændrer it-industrien ved at kombinere 'best-in-class' virksomheds-software med mission-kritiske systemer," udtalte Larry Ellison, administrerende direktør i Oracle, da opkøbet blev annonceret.
Dermed burde triumfen være total for Oracle, men senere skulle det vise sig, at købet måske ikke var så sikkert som først antaget.
Java-licenser skabte problemer
Først løb aftalen ind i problemer, da det amerikanske justitsministerium ikke som ventet godkendte handlen inden for den normale tidsramme.
Det var licens-betingelserne for Suns Java-software, der anvendes af teknologiselskaber verden over og er en ret essentiel bestanddel i software fra blandt andre IBM og Nokia, der krævede ekstra tid.
Selvom den hurdle nu er udryddet, og selvom Sun-aktionærerne nu også har sagt ok til salget til Oracle, så kan Oracle endnu ikke lade champagne-propperne springe, for godkendelsen fra EU mangler fortsat.
EU-Komissionen gik for en måneds tid siden i gang med at undersøge aftalen nærmere for at sikre, at den ikke er konkurrenceforvridende og for at få klarlagt, hvilke konsekvenser, opkøbet vil have for software-markedet.
Allerede da opkøbsplanerne blev annonceret, var analytikere fremme med meldinger om, at tusindvis ville blive fyret som en følge at fusionen, og selvom om det er uklart, om det er det eller finanskrisen, der er årsagen, så er de første fyringer i Oracle da også allerede på trapperne. Også Sun har for nylig måtte svinge sparekniven, hvilket også ramte ansatte her i Danmark.
EU-undersøgelsen af Oracle-Sun-handelen ventes afsluttet 3. september.