Artikel top billede

Sådan får du mest ud af multimedieskatten

It-akademiet: Multimedieskatten er en realitet fra nytår. Nu er det tid til at forbedrede sig, hvis man vil have det optimale ud af sine skattekroner, lyder rådet fra nogle af forhandlerne.

Hvis du bruger din arbejdsmobil eller den bærbare arbejds-pc hjemme i privaten, så skal du betale multimedieskat. Det er den simple udlægning af de regler, der træder i kraft til nytår.

Og i stedet for at brokke sig over den nye skat, så kan danskerne lige så godt komme i gang med at finde ud af, hvordan de får mest muligt for skattekronerne.

Sådan lyder rådet fra nogle af de virksomheder, der sælger bredbånd, tele- og it-ydelser til virksomhederne.

En af de virksomheder er Atea, som allerede er i gang med at sælge sine pakkeløsninger til virksomheder og medarbejdere rundt omkring.

Udnytter flatrate-skatten

Atea forsøger i samarbejde med TDC især at sælge et produkt, der kaldes Det Frie Valg. Produktet sigter mod at give medarbejderne mulighed for selv at vælge, hvilken telefon eller pc, de får stillet til rådighed, eller om de vil have en ekstra - udover den de allerede har via deres arbejdsgiver - ekstraprisen betales så af medarbejderen selv gennem en bruttolønsordning, hvor prisen trækkes fra lønnen før skat.

Direktør i Atea Søren Jensen forklarer, at multimedieskatten er den samme, hvad enten man får den ene eller den anden type computer eller mobil stillet til rådighed.

"Da multimedieskatten er konstant kan man sige, at jo mere du køber eller får stillet til rådighed, jo mere sparer du," lyder fra Atea-direktøren.

I Telia, som for tiden er ved at udvikle produkter til virksomhederne på dette område, er salgs- og marketingdirektør Søren Krogh-Nielsen på linje med navnebror Søren Jensen fra Atea.

"Hvis du beskattes af 3.000 kr, så ligger du på mellem 1.200 kroner og 1.600 kroner afhængig af din skattesats. Det er mellem 100 og 130 om måneden," siger Søren Krogh-Nielsen fra Telia og tilføjer, at en 10 Mbit/s bredbåndsforbindelse vil koste mere end det i dag.

"Det er det, der er godt med en flatrate-skat," siger han og tilføjer, at det helt sikkert bliver en vinkel, virksomhederne og de ansatte skal diskutere i fremtiden. For når man først skal betale skatten, vil den enkelte formentlig have så meget som muligt ud af sin arbejdsgiver.

Atea går efter tilvalg

Atea har allerede i sommer holdt seminarer for 300 store kunder i Danmark for at få sat skub i salg i forbindelse med den nye multimedieskat.

Og for Atea handler det i vidt omfang om at få virksomhederne til at give deres medarbejdere nye muligheder. For multimedieskatten åbner for, at medarbejderen gennem bruttolønsordninger kan få en "rabat" på hardware og teleydelser, der svarer til skatten på den sidst tjente krone.

"Hvis vi sælger eksempelvis en netbook med 3G-abonnement til en virksomhed for 499 kroner om måneden, så betaler virksomheden som udgangspunkt for denne," forklarer Søren Jensen og uddyber medarbejdernes nye mulighed.

"Men jævnfør den nye skat, så kan medarbejderen lave en bruttolønsordning og betale den selv. Så trækker man de 499 kroner fra hans løn før skat, og da de fleste i it-branchen betaler topskat, så sparer medarbejderen fra 2010 reelt 56 procent af prisen," siger Søren Jensen. Det svarer ifølge Søren Jensen til omkring 220 kroner netto på lønnen.

Søren Jensen fra Atea mener desuden, at der trods debatten om multimedieskatten tidligere i år er relativt stor klarhed over reglerne. For langt de fleste vil nu blive beskattet.

"Multimedieskatten er ret klar, nogle vil nok mene, at den er ret rigid," siger Søren Jensen.

"Den væsentligste forskel er at du kan lave bruttolønsfinansiering så det ud over telefon omfatter pc, terminal, oprettelsesgebyrer og etableringsomkostninger," konstaterer han og tilføjer:

"Nu kan vi tilbyde alle multimedier og lave bruttolønsfinansiering af dem."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere