Artikel top billede

Microsoft tvivler på Firefox' download-statistik

Interessante beregninger, lyder reaktionen fra Microsoft, efter at Mozilla har meddelt, at Firefox-browseren nu er hentet en milliard gange.

For få uger siden kunne Mozilla meddele, at Firefox er downloadet en milliard gange, og ifølge denne side fortsætter antallet af downloads med at stige hastigt.

Nu reagerer Microsofts Amy Barzdukas, der står i spidsen for Internet Explorer, på tallene fra Mozilla.

"Som med alle marketing-statements vil jeg opfordre folk til af være skeptiske over for påstande om store tal," siger hun til The Guardian.

"Det er et interessant tal, og jeg har ikke set regnestykket, men hvor mange internet-brugere er der? 1,1 milliarder, 1,5 milliarder - det er et sted i det område," siger hun.

Som Computerworld tidligere har skrevet, så inkluderer Mozillas runde milliard alle versioner af Firefox siden den allerførste udgave i 2004.

Hvis en bruger har downloadet flere versioner til eksempelvis flere computere, tælles det med, ligesom det tælles med, hvis en bruger selv har downloadet en opdatering frem for at vente på den automatiske opdatering, der til gengæld ikke tælles med. Tallet betyder dermed ikke, at Firefox nu har en milliard brugere, men derimod at browseren i alt er blevet downloadet en milliard gange.

Microsofts Amy Barzdukas forklarer ikke nærmere over for The Guardian, hvorfor hun er skeptisk over for tallet.

Ifølge den seneste statistik fra Net Applications, der måler de globale browser-statistikker, havde Internet Explorer-browserne i juli en samlet markedsandel på 67,68 procent, mens Firefox samlet stod for 22,47.

Tredjepladsen gik til Safari med 4,07, mens Googles Chrome kunne snige sig op på 2,59 procent.

Microsoft afviste tidligere på ugen at droppe supporten på den nu otte år gamle Internet Explorer 6, selvom en lang række webside-ejere og web-udviklere presser på for at få internetbrugere til at skifte Internet Explorer 6 ud med en mere moderne browser.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere