Artikel top billede

Musik-millioner løfter Spotify mod himlen

Plade-branchen ejer en femtedel af den svenske musiktjeneste Spotify, og det er en væsentlig årsag til, at svenskeren på bare et par år er blevet knap halvanden milliard kroner værd.

Den svenske musiktjeneste Spotify har på kort tid fået millioner af brugere og en solid finansiel opbakning fra såvel en stribe pladeselskaber som fra egentlige venturevirksomheder.

Således ejer fem af verdens største pladeselskaber knap 20 procent af Spotify, hvilket ifølge ComputerSweden fremgår af dokumenter fra virksomhedsregistret i Luxembourg, hvor moderselskabet har til huse.

På trods af, at kredsen af investorer efterhånden er bred som en ladeport, sidder de to grundlæggere - svenskerne Daniel Ek og Martin Lorentzon - fortsat på majoriteten af aktierne gennem deres Cypern-registrerede selskab, skriver ComputerSweden.

Vejen til musikken

Da Spotify blev lanceret i 2008, fik tjenesten starthjælp i form af rettighedsaftaler med Sony BMG, Universal Music, Warner Music, EMI og Merlin. Det faktum, skriver ComputerSweden, er en væsentlig del af forklaringen på, at brugerne gennem Spotify har adgang til flere millioner musiknumre fra de store pladeselskabers kataloger.

Blandt investorerne er en af verdens rigeste mænd, Hong Kong-mæcenen Li Ka-Shing. Han er klar til at kaste millioner efter den internetbaserede musiktjeneste gennem sin velgørende fond Li Ka-Shing Foundation. Herudover har også det London-baserede venture-selskab Wellington Partners fundet den store tegnebog frem.

Spotify ses af mange som udfordrer af iTunes dominerede stilling på markedet for afspilning og download af musik. Andre ser muligheden for, at Spotify bliver en iPhone-applikation i Apple-familien som et potentielt guldæg i den svære klasse.

Og det er lige præcis næse for guldæg, der har gjort Li Ka-Shing til verdens 18. rigeste person.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere