Artikel top billede

EU sætter aftalen mellem Oracle og Sun under lup

Aftalen mellem Oracle og Sun kan være konkurrenceforvridende. Det mener Europa-Kommissionen, der er i fuld gang med at undersøge handlen.

Computerworld News Service: En talskvinde for den del af Europa-Kommissionen, der behandler konkurrencesager og herunder virksomhedsfusioner, er i fuld gang med at granske aftalen mellem Oracle og Sun.

Kommissionen fik 30. juli officielt besked om aftalen, og de har 25 arbejdsdage til at beslutte, om de kan godkende den, eller om de skal i gang med yderligere undersøgelser. Disse må ifølge reglerne tage op til 90 dage.

Oracle annoncerede allerede i april, at virksomheden havde planer om at købe Sun for godt 40 milliarder kroner eller cirka 53 kroner pr. aktie.

Hvis handlen gik igennem, ville det ændre Oracle til både at være et hardware- og softwarefirma, der kunne tage kampen op mod IBM og Hewlett-Packard.

Men indtil videre er det ikke gået helt som planlagt. Det amerikanske justistministerium ville nemlig have helt styr på betingelserne for Suns Java-licenser først, og nu vil Europa-kommissionen altså have undersøgt konsekvenserne for softwaremarkedet.

En væsentlig hurdle er imidlertid ryddet af vejen. Suns aktionærer accepterede 16. juli Oracles tilbud. Selv om der tidligere har været kritiske røster blandt aktionærerne, valgte ejerne af 62 procent af aktierne at godkende handelen.

Europa-Kommissionen ventes at tage stilling til aftalen 3. september.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere