Artikel top billede

Ledende JRuby-folk forlader Sun efter Oracle-opkøb

Mavepuster til Suns Java-strategi? Sun mister tre ledende JRuby-udviklere, fordi Oracles opkøb af Sun skaber tvivl om strategien for JRuby.

Tre af de ledende kræfter indenfor udvikling af JRuby vælger at forlade Sun grundet Oracles opkøb af selskabet.

Sun ansatte Charles Nutter og Thomas Enebo for to et halvt år siden.

De gik under betegnelsen "the JRuby Guys," da de arbejdede fuldtids på JRuby, som er en implementering af Ruby programmeringssproget på Java Virtual Machine (JVM)-platformen.

Nogle måneder senere blev en anden kerneudvikler af JRuby, Nick Sieger, ansat hos Sun.

(Den fjerde ledende udvikler indenfor JRuby er Ola Bini, som arbejder for Thoughtworks)

Begynder på maskinfabrikken

I næste uge begynder alle tre med at arbejde hos Engine Yard.

Charles Nutter siger til IDG News Service, at beslutningen er taget, fordi der er usikkerhed om strategien efter Oracles opkøb af Sun.

"For at være ærlig: Vi har ikke beviser for, at Oracle ikke vil supportere JRuby, men vi har heller ikke noget, der viser, at Oracle vil ," lyder det fra Charles Nutter

Det lille tre-mands team arbejdede uafhængigt som et "satellitprojekt," men havde adgang til Sun's udviklingsressourcer - inklusive Enterprise Service Bus'en Glassfish, udviklingsmiljøet NetBeans og JVM softwaren.

JRuby har gennem de sidste par år oplevet en succes blandt store virksomheder

"Vi har formået at få JRuby til at være stort set den bedste af de alternative Ruby-implementeringer, der findes. Vi har systemer i produktion over hele verden, og der er masser af folk, som elsker det. Vi kunne bestemt ikke have gjort det uden Sun," siger Charles Nutter.

Øget brug af JRuby blandt Java-udviklere

Ifølge Michael Mullany, Engine Yards vicepræsident for marketing, hyrer Engine Yard de tre udviklere fordi der er en øget brug af JRuby blandt Java Web-udviklere og Engine Yard mangler ekspertise i det område.

Michael Mullany refererer til en undersøgelse fra Evans Data, der viser, at antallet af Ruby-udviklere er steget med 40 procent i løbet af et år.

Planer for JRuby 1.4

Charles Nutter oplyser, at han vil fortsætte med at udvikle JRuby og supportere brugerne lige så meget som før jobskiftet.

Næste release af JRuby, 1.4, forventes at være klar til september.

"Vi blev nødt til at flytte det en måned tilbage på grund af jobskiftet," siger Charles Nutter til IDG News Service.

"Et stort fokusområde for 1.4 er, at gøre det samme for Java-siden af JRuby, som vi har gjort for Ruby-siden. Gennem de sidste to til tre år har vi gjort et rigtigt godt arbejde med at gøre JRuby til en fremragende Ruby-implementering, og nu vil vi fokusere på at gøre det til det bedste JVM-sprog og en førsteklasses borger på Java-platformen," siger Charles Nutter.

"Det inkluderer blandt andet at få de facto-standarder som Hibernate til at fungere rigtig godt med JRuby, sørge for at nye libraries, frameworks og standarder fra JCP (Java Community Process, red.) fungerer lige så godt med JRuby som med Java, og til en vis grad sørge for, at vi kan fortsætte med at forbedre JRuby's performance på JVM'en."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere