Godt en million kroner i årsløn. Det er, hvad der i gennemsnit er til hver af de 25 medarbejdere, som Google Danmark ifølge årsregnskabet havde ansat i 2008. Og millionen er uden pensionsindbetalingerne, der kommer oven i.
"Det kan være, at Google er nødt til at give medarbejderne en rigtig god løn for at fastholde dem og dermed bevare selskabets position på markedet." siger Christian Vriborg Petersen, professor i eksternt regnskab på Copenhagen Business School, CBS.
Det har ikke været muligt at få indblik i, om det er graden af uddannelse hos de menige medarbejdere i Googles danske selskab, der gør dem berettiget til at hæve en særdeles god løn, eller om det er ledelsen, som skummer fløden.
29 millioner til personalet
Af Googles omsætning i Danmark på godt 43 millioner kroner står der "personaleomkostninger" på de 29 af dem. Disse omkostninger omfatter løn (27 millioner kroner), pension (1,1 million) og andre personaleomkostninger på endnu en lille million kroner.
Ud af en omsætning på 43 millioner kroner betaler Google Denmark godt 877.213 kroner i skat, hvilket ikke får professor Christian Pedersen til at hæve øjenbrynene.
"Man skal huske, at det regnskabsmæssige og det skattemæssige resultat er baseret på to forskellige regelsæt. Der er eksempelvis tale om forskellige afskrivningsprincipper."
"Skattebetalingen afhænger af selskabets skattepligtige indkomst. Et selskab kan sagtens have en meget betydelig omsætning og alligevel ikke betale skat, fordi en høj omsætning ikke nødvendigvis betyder, at selskabet tjener penge" forklarer Christian Vriborg Petersen.
Overholder ikke dansk lov
Revisionen af søgegiganten Googles danske selskab giver ikke anledning til forbehold, men som en supplerende oplysning meddeler revisionsselskabet Ernst & Young, at "selskabet ikke har overholdt bogføringslovgivningens krav om, at regnskabsmateriale skal opbevares i Danmark, hvorved ledelsen kan ifalde ansvar."
Lovgivningen kræver, at materialet skal opbevares i Danmark.
Google har ikke ønsket at stille op til interview angående selskabets regnskab, men Computerworld fik dog onsdag lov til via Googles danske talsmand, Thomas Jensen, skriftligt at forelægge Googles danske chef, Peter Friis, en stribe spørgsmål vedrørende regnskabet.
Siden da har det ikke været muligt at få hul igennem til hverken Thomas Jensen eller Peter Friis.
Google har tidligere i år annonceret nedlæggelser af stillinger internationalt, ligesom søgegiganten også har lukket udviklingsafdelinger i den norske by Trondheim og den svenske Luleå. Herhjemme slipper Google ifølge talsmanden for afskedigelser.