Artikel top billede

Microsoft vil hjælpe folk med at spare på strømmen

Microsofts vil tilbyde værktøjer, der giver forbrugerne mulighed for at se energiforbruget derhjemme og for at modtage gode råd om, hvordan man kan spare på energien.

Computerworld News Service: I sidste uge offentliggjorde Microsoft sine planer om et nyt strømbesparende værktøj, der skal hjælpe forbrugerne med at reducere energiforbruget.

Microsofts Hohm hjemmeside vil tilbyde værktøjer, der giver forbrugerne mulighed for at se energiforbruget derhjemme og for at modtage gode råd om, hvordan man kan spare på energien.

Det vil desuden hjælpe brugerne med at sammenligne deres energiforbrug måned for måned og år for år.

Værktøjet vil derudover give gode råd om, hvordan man får elregningen ned. Varmeforbruget kan for eksempel være en stor faktor for energiforbruget, og hjemmesiden vil indeholde tip om, hvordan man installerer termostater eller isolerer hjemmet bedre.

Værktøjet er endnu ikke klart, men man kan skrive sig op og få besked, når det bliver udbudt som beta-tjeneste.

En talskvinde fra Microsoft kunne ikke fortælle, hvornår tjenesten vil være klar.

Hvor meget kan man spare?

Men hvor meget kan forbrugerne så forvente at spare med hjælp fra det nye værktøj? I begyndelsen måske ikke så meget.

I starten vil beta-tjenesten, med baggrund i oplysningerne om hjemmet, dets beboere og installationer, hjælpe brugerne med bedre at forstå deres energiforbrug. Virksomheden arbejder sammen med elselskaber om automatisk at uploade oplysninger om hjemmets energiforbrug til applikationen.

Microsoft håber at udvikle tjenesten, så den med tiden vil komme til at indeholde meget detaljerede informationer om hjemmets forbrug.

Microsoft vil indbygge analyseværktøjer, der kan se præcist, hvor stor en del af energiforbruget, der går til varme, lys, nedkøling og elektriske maskiner. Det vil også hjælpe forbrugerne med at identificere, hvor de store strømslugere findes. De ekstra informationer vil derudover også betyde, at applikationens anbefalinger bliver bedre.

I takt med at flere mennesker deltager og giver feedback, vil softwaren blive klogere og anbefalingerne mere præcise, fortæller Mindy Nelson, som er talskvinde for Microsoft. Virksomheden er desuden ved at undersøge mulighederne i flere værktøjer, som for eksempel de såkaldte 'smart meters', der kan måle og håndtere strømforbrug, og som ville kunne gøre softwaren endnu mere intelligent.

Flere energi-tjenester

Hohm-tjenesten vil anvende software fra Lawrence Berkeley National laboratorium og det amerikanske energiministerium til at analysere de elektriske informationer.

Microsoft håber at kunne tjene penge på tjenesten, fortæller Mindy Nelson. På kort sigt regner virksomheden med at kunne få penge fra reklamer for energieffektive produkter i forbindelse med hjemmesidens spare-råd.

På længere sigt vil Microsoft måske kunne tjene penge ved at sælge informationer om energi-trends til elselskaber, som ville kunne bruge dem til at håndtere den stigende energi-efterspørgsel.

Tjenesten bliver kun tilgængelig i USA, men Microsoft har planer om at udbrede den til andre lande også, siger Mindy Nelson. De første lande bliver sandsynligvis Tyskland, Frankrig, Storbritannien og Canada, men hun kunne ikke komme nærmere ind på, hvornår det vil ske.

Microsoft samarbejder desuden med elselskaber om at uploade data om strømforbrug til systemet. Samarbejdet inkluderer firmaerne Puget Sound Energy, Sacramento Municipal Utility District, Seattle City Light og Xcel Energy, men Microsoft håber at kunne tilføje seks elselskaber mere i løbet af få måneder.

Microsoft er ikke den første virksomhed, der tilbyder en sådan tjeneste. Googles Powermeter-tjeneste kan ved hjælp af en wigdet til download vise forbrugerne detaljerne i deres energiforbrug. Det tilbyder også anbefalinger, der kan hjælpe forbrugerne med at spare på strømmen, men samtidig kræver Googles værktøj også, at man installerer et 'smart meter' i hjemmet.

Microsoft indbygger allerede power management-værktøjer i selskabets styresystemer, ligesom selskabet tilbyder software, der kan håndtere strømmen i servere og datacentre.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere