Artikel top billede

(Foto: SH Søren Holm)

Nye produkter fra Adobe til Flash-udviklerne

Adobe Systems frigiver beta-udgivelser af applikationsværktøjer til internet-multimedie-platformen Flash samt et nyt værktøj til at bygge brugergrænseflader uden at programmere.

Computerworld News Service:
Der er frigivet betaudgivelser af Flash Builder 4, som tidligere hed Flex Builder, og af Flash Catalyst 1.0 til udvikling af brugergrænseflader, som analytikere ser som en pendant til Microsofts produktlinje af udviklingsværktøjer, Expression Studio.

Det ny navn, Flash Builder, er kommet til for at undgå forvirring mellem det kommercielle produkt Flex Builder og open source-rammeværktøjet Flex, oplyser Dave Gruber, som er produktgruppemarketingschef i forretningsenheden platforme hos Adobe.

Flash Builder er blevet kaldt "et af det de bedste udviklingsværktøjer, der findes" til at bygge såkaldte Rich Internet Applications - multimedie-applikationer til internettet - af Jeffrey Hammond, som er ledende analytiker hos Forrester.

Navnet vil skurre i nogle ører

"Navneforandringen vil nok skure lidt hos folk, der ser sig selv som "Flex-udviklere" - de er en gruppe separat fra udviklere, der kun fokuserer på Flash og ActionScript, men jeg tror, at de hurtigt vil komme over det, fordi det underliggende er det samme kvalitetsværktøj," siger Hammond.

Flash Builder 4 inkluderer værktøjer til at bygge Flash-applikationer. "Det er et professionelt udviklingsværktøj, som softwareudviklere kan bruge til at bygge multimedie-applikationer til internettet," siger Gruber.

Version 4 indeholder tre "temaer," oplyser han: Produktivitet, data-centrisk udvikling og designer-udvikler-arbejdsgang.

Under produktivitets-temaet kan Flash Builder 4 overvåge af netværket, hvilket gør det muligt for udviklere at se, hvordan data flyder mellem en klient-applikation og backend-serverkode, såsom Java, PHP, ColdFusion eller .Net-kode, forklarer Gruber.

"Det hjælper udviklerne til hurtigere at rette fejl i applikationerne," siger han.

I temaet data-centrisk udvikling kan udviklerne udvide eksisterende applikationer ved at bygge paneler og arbejdsgange oven på eksisterende enterprise-applikationer.

Det giver indsigter ved at visualisere data i de store virksomheder, såsom nøgleindikatorer for en forretnings resultater, forklarer Gruber.

Designer-udvikler-arbejdsgang-temaet handler om import af design af brugergrænseflader, der er skabt i Catalyst, som er et værktøj, der involverer designere tættere i udviklingsprocessen. Catalyst har fået kodenavnet "Thermo."

"Fordelen er, at i stedet for at designerne blot skaber statiske brugergrænseflade-design, som de overlader det til udviklerne at implementere, så kan de nu selv give deres design liv," forklarer Gruber. Mere specifikt kan designerne definere visuelle komponenters adfærd.

Tidligere skabte designere blot statiske wireframes, som de gav videre til en udvikler.

Nu kan en designer gemme en projektfil i Catalyst som en FXP-fil, hvorefter udvikleren åbner denne FXP-fil i Flash Builder og skaber en fungerende brugergrænseflade til at udbygge den faktiske struktur på, forklarer Gruber.

Flash Catalyst minder om konkurrenten Microsoft Expression Blend, påpeger Hammond.

"Jeg mener, at både Flash Catalyst og Expression Blend er innovative produkter, og selv om de minder lidt om hinanden, så er det ikke nødvendigvis en dårlig ting - og det er ærligt talt svært at sige hvem, der efterligner hvem," mener han. "Sammen synes jeg, at de sætter standarden for interaktiv design og gør det langt lettere for designere og udviklere at samarbejde."

En anden analytiker påpeger også en lighed med Expression Blend. Det værktøj, der bedst kan sammenlignes med Catalyst, er Expression Blend, som selv er blevet væsentligt forbedret i version 2," siger analytiker hos IDC Al Hilwa, som er programleder for applikationsudviklingssoftware.

"Jeg vil mene, at de nye produkter fra Adobe udnytter og strømligner Adobe-aktiverne bedre og positionerer Adobe vældig godt i konkurrencen om arbejdsgange."

Designere, der bruger Catalyst, kan skabe brugergrænseflader, der kan køre i Flash Player eller uden for browseren via Adobe AIR (Adobe Integrated Runtime).

Adobe har endnu ikke fastsat nogen dato for, hvornår Flash Builder 4 og Flash Catalyst kommer på markedet. Interesserede kan få adgang til beta-versionerne af de to produkter på labs.adobe.com.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere