Artikel top billede

Anne M. Mulcahy siger farvel efter otte år på Xerox-chefposten.

Dansk Xerox tager chef-skifte med ro

Lederskiftet i Xerox har været planlagt i lang tid og får ifølge den danske direktør ingen umiddelbar betydning for afdelingen i Danmark, der ellers har haft faldende omsætning de sidste par år

Printerfirmaet Xerox har fået ny administrerende direktør. Og selvom det er første gang i det amerikanske selskabs historie, at en sort kvinde sætter sig på selskabets øverste post, så er det business-as-usual i den danske forretning.

Det på trods af, at den danske forretning har haft faldende omsætning de seneste år.

Er du ikke bange for, at den nye ledelse vil kigge med lidt mere kritiske øjne på den danske forretning?

"Vi forventer, at den nye ledelse vil have den samme strategi som den gamle ledelse," fortæller Steen Graugaard Larsen, administrerende direktør i den danske afdeling af Xerox.

Ursula Burns, som bliver den nye CEO, har en længere karriere i Xerox, hvor hun startede i 1980 som ingeniørpraktikant. Siden 2007 har hun været senior vicedirektør i selskabet.

Ingen betydning for Danmark

Skiftet har ingen for Danmark, for faktisk har Xerox forberedt lederskiftet i langt tid.

"Lederskiftet i USA har minimal betydning for Danmark. Det er ikke fordi, at vi har tænkt os at ændre på nogle af de væsentlige målsætninger," fortæller Steen Graugaard Larsen.

"Igennem to år har vores afgående CEO, Anne M. Mulcahy, optrådt sammen med Ursula Burns for at understrege et kommende lederskifte, så det har ligget i kortene i længere tid, at Ursula Burns ville overtage rollen som øverste chef i Xerox."

Selvom der er kommet et par nye øjne til i det amerikanske hovedkontor, så behøver den danske afdeling heller ikke at være bekymret for, at den nye administrerende direktør vil se med særlig kritiske øjne på den danske forretning.

"Strategien for Xerox har været lagt i længere tid, og den danske afdeling er en dråbe i havet," fortæller Steen Graugaard Larsen.

Den danske forretning har ellers haft en faldende omsætning igennem de sidste par år. I 2003 havde Xerox en omsætning på 346 millioner kroner, men i 2008 var omsætningen faldet til 260 millioner kroner. Forretningens resultat efter skat er ligeledes faldet fra 32,5 millioner kroner i 2003 til 17 millioner kroner i 2008.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere