Artikel top billede

Statsligt it-udbud til 44 millioner kroner må gå om

Et statsligt it-udbud til en værdi på op imod 44 millioner kroner skal gå om. 14 leverandører blev afvist, men har fået brev med opfordring om at deltage i et nyt udbud.

Et udbud til op imod 44 millioner kroner måtte gå om, fordi man kun kunne prækvalificere to ud af 16 leverandører, der bød ind på projektet.

Økonomistyrelsen er ikke meget for at forklare de nærmere grunde.

"Der var i alt 16 ansøgere, men kun to blev godkendt. Det var for lidt til den konkurrence, vi gerne vil have," siger kontorchef Lise Ebbensgaard fra Økonomistyrelsen.

Hvorfor blev kun to godkendt?

"Der var forskellige årsager. Vi har nu skrevet til alle de afviste ansøgere med begrundelsen for, hvorfor netop de ikke er blevet godkendt - og opfordret dem til at deltage i det nye udbud. Det nye udbud har næsten samme indhold, og vi har denne gang lavet en vejledning i at udfylde ansøgningen," siger hun.

Men hvorfor blev kun de to godkendt?

"Det vil jeg helst ikke nærmere ind på, da der jo kører et nyt udbud."

Men det virker udefra lidt dobbelt?

"Jo, vi ville selvfølgelig gerne have haft fem prækvalicerede leverandører i første omgang," siger kontorchefen.

Styrelsen oplyser, at projektet vil blive forsinket en lille måneds tid på grund af det nye udbud.

Op mod 12.000 årlige rekrutteringer

Udbuddet drejer sig om et it-system til rekruttering, der skal bruges af ministerierne og op imod 180 statslige institutioner. Dertil kommer, at 600 selvejende institutioner kan tilkoble sig projektet.

Centraladministrationen alene gennemfører i alt mellem mellem 7.500 og 12.000 eksterne rekrutteringer årligt.

I det overordnede nye udbudsmateriale fremgår det af 26 punkter, hvad systemet skal kunne, og hvilke opgaver leverandørerne får ansvaret for.

Her står blandt andet løbende "hosting af systemet", "drift af systemet", "vedligeholdelse af systemet" og "videreudvikling af rekrutteringssystemet".

Kontrakten løber over fem år.

Rekrutteringssystemet er et element af en stor it-ansigtsløftning i staten, der indebærer oprettelsen af Statens It, fælles rejseadministrationssystem og fælles drift af lønsystemer.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere