Artikel top billede

Preben Mejer og Innovation Lab har besøg af innovative tænkere i denne uge til konferencen NEXT i Århus.

Fremtidsteknologi kan modeleres over en spætte

Krumme hjerner og nogle af tidens teknologitænkere mødes til NEXT-konference i Århus. Hvad rør sig, og hvordan tænker du nyt, er et omdrejningspunkt.

Live-broadcast over nettet, en hammer modelleret over en spættes bevægelser og de seneste teknologitrends lige ved hånden.

Det er nogle af de ting, som deltagerne i årets NEXT-konference i Århus fik en kort indføring i torsdag.

Innovation Lab har for sjette år i træk inviteret tænkere og praktikere fra teknologiområdet til at dele ideer og ikke mindst dele metoder til at få gode teknologi-ideer.

En af de ideer, som efterhånden er ved at udvikle sig til et holdbart webkoncept, er svenske Bambuser.

Ideen er at tilbyde live-broadcast fra mobilkameraet til hele verden over nettet. En ide som har fået meget anderledes anvendelsesmuligheder, end skaberne først havde tænkt sig.

Pouria Ruhi, som er en af skaberne af Bambuser, forklarer, at løsningen var tænkt som et demokratisk værktøj, som gør borgere overalt i stand til at rapportere direkte over nettet.

Men ud over at blive brugt til borgermedie, så har andre grupper også taget løsningen til sig. Pouria Ruhi forklarer, at blandt andet kunstnere og musikere har taget værktøjet til sig. Men især én løsning har imponeret svenskeren.

"Brandvæsnet i Gøteborg har taget det til sig, og de sender billeder hjem til stationen, når de ankommer til en brand, og så kan man lettere bestemme, hvad man skal gøre," siger Pouria Ruhi.

Hvor er ideerne

Ud over at fokusere på de nye teknologier, er omdrejningspunktet for NEXT-tænkerne at finde veje til at få nye ideer. Det har den engelske biolog Julian Vincent et bud på.

Han er director for Centre for Biomimetics på universitetet i Bath. Her arbejder han med at udnytte og kopiere naturens teknologier.

Som eksempel på en ide, som centeret har arbejdet med, fremhæver han en hammer inspireret af en spætte. Hammeren er udviklet på baggrund af spættens bevægelser og ved hjælp af en vippearm og en motor har centeret minimeret den mængde energi, som skal bruges for at banke et søm i.

Julian Vincent kan kun anbefale at se på naturen, når nye ideer skal føres ud i livet.

"Naturen bruger langt mindre energi, end vi gør, når den skal udføre en opgave," siger Julian Vincent.

Konferencen og NEXT-udstillingen, hvor blandt andet Bambuser viser sin teknologi, er åben til søndag.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere