Artikel top billede

Falske anti-virus firmaer har fede tider

Omfanget af falsk anti-virus software nærmer sig 10.000 programmer, og søgemaskineoptimering er det nye våben til at score kassen for de falske anti-virusselskaber.

Søgemaskineoptimering er ikke kun et ekstremt brugbart værktøj for netbutikker og andre legitime online-virksomheder.

Også netforbryderne er i stigende omfang begyndt at få øjnene op for, hvordan meget eftersøgte nøgleord kan bidrage til en dunkel indtjening.

Den internationale Anti-Phishing Working Group har for nylig fundet ud af, at der er 9.287 falske anti-malware programmer ude på nettet, der i visse tilfælde kan indbringe de lyssky selskaber op mod 50.000 kroner om dagen.

Det skriver BBC.

Bruger død skuespiller som lokkemad

Salget af den falske anti-virussoftware går ofte på at benytte pop-up vinduer med såkaldt scareware.

Teknikken er langtfra ny, men Anti-Phishing Working Group har påvist, at der sidste år var en stigning på 225 procent i antallet af falske anti-virusprogrammer på nettet.

Den falske anti-virusbranche er i stor stil begyndt at benytte sig af forkert stavede ord eller lokke med links om berømte personer i søgemaskinerne for at føre folk ind på hjemmesider, hvor en myriade af pop-up vinduer advarer brugerne mod falske farer for virusinfektion på hjemmesiden.

Flere af de falske anti-virusselskaber har eksempelvis forsøgt at udnytte skuespillerindens Natasha Richardsons død til at lokke folk ind på et site for derefter at sælge den dyre og unyttige software.

"Grunden til, at de kan tjene så mange penge er, at de i stor stil benytter sig af søgemaskineoptimering," siger Yuval Ben-Itzhak, CTO fra sikkerhedsfirmaet Finjan, til BBC.

Han understreger, at softwaren, der kan koste op mod 400 kroner, i mange tilfælde ikke gør noget som helst ved køberens maskine.

Falske kampagner virker

I en undersøgelse af scareware-markedet fik Finjan adgang til en sælgers søgemaskine-kampagne.

Det viste sig, at i løbet af 16 dage var over 1,8 millioner webbrugere blevet omdirigeret til hovedsitet, hvor op mod 12 procent havde installeret den falske sikkerhedssoftware og knap to procent havde betalt 400 kroner for den.

Men der er ingen grund til at falde for pop-up vinduer, der advarer mod, at ens computer er inficeret af alverdens dårligdomme.

"Det er umuligt at skanne din lokale disk uden først at installere software på din computer," forklarer Yuval Ben-Itzhak.

Søgemaskineselskabet Google er opmærksom på den stigende interesse for at ligge højt i søgningerne, når det kommer til de falske anti-virusselskaber. Derfor har Google indledt en klapjagt på selskaber, der forsøger at snyde søgemaskinerne med nøgleord og brug af links.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere