Artikel top billede

SAP-kunder producerer 32.000 bilmotorer hver dag.

SAP-kunder sviner helt fantastisk meget

Klima-it: SAP's 82.000 kunder står for en sjettedel af klodens samlede CO2-udledning. Nu vil ERP-kæmpen hjælpe kunderne med at trimme deres forretninger til mere klimavenlige udgaver.

Hvis man har været med til festen, må man også hjælpe med at rydde op. Det synes at være devisen for èn af verdens førende ERP-udviklere, SAP.

Ifølge SAP selv kører 85 procent af Fortune 500-virksomhederne med SAP-software, og med sine 82.000 kunder på verdensplan er den tyske ERP-kæmpe på en måde medansvarlig for deres massive CO2-udledning.

SAP's beregninger viser, at virksomhedens kunder til sammen står for en sjettedel af den globale CO2-udledning.

"Det er selvfølgelig vanskeligt at beregne nøjagtigt, men tallet er næppe for lavt sat. Vi har rigtig mange store kunder i industrisegmentet," siger Kurt Friis Jensen, som er Industry Director i SAP Nordic.

At netop SAP løfter et klima-ansvar er logisk, når virksomhedens beregninger viser, at 70 procent af verdensøkonomien på en eller anden måde i kontakt med en SAP-løsning.

SAP-kunder producerer 40 millioner tønder råolie, 4 millioner tons kemikalier og 32.000 bilmotorer hver dag.

I et kig ud over SAP's danske kundelandskab finder man alle de største danske industrivirksomheder som Danfoss, Grundfos, Novo Nordisk, Arla Foods, Vestas, Danish Crown, for ikke at nævne B&O, Forsvaret og alle landets kommuner.

Styr på emissionen

SAP har udviklet en række miljø-moduler, der kan skrues sammen med kundernes eksisterende ERP-system. Det seneste går under navnet Environment Health & Safety Management solution, EHS.

EHS-løsningen kan blandt andet hjælpe virksomhederne med at sikre, at der er overensstemmelse med national lovgivning og EU-bestemmelserne for diverse grænseværdier og emissioner i luft, vand og jord, det som SAP kalder Emission Management.

"Mange ser stadig it som ren infrastruktur. Det er det også, men it er i dag meget mere - det er et strategisk værktøj, der giver konkurrencefordele. Og hvis man ser på klimaproblematikken, så er der få værktøjer, der kan trimme virksomheder på kryds og tværs af landegrænser og størrelser, som it", siger Kurt Friis Jensen.

Hvad kommer det til at koste?

Det er vanskeligt at prissætte EHS-modulet, da prisen afhænger af typen af industri, det skal buges til, antallet af brugere og funktionalitet.

Del af klimapuslespillet

Det er vigtigt for SAP at kunne præsentere omverdenen for en række business cases fra kundevirksomheder, der bruger EHS-løsningen. Så kan andre virksomheder måle sig op mod de gode eksempler.

EHS-løsningen er endnu ikke solgt til nogen danske virksomheder, men Kurt Friis Jensen ser oplagte muligheder for alle SAP's kunder i især produktions- og forsyningsindustrien.

Internt har SAP sat sig det mål, at reducere virksomhedens CO2-udslip med 51 procent inden 2020. SAP-kundernes samlede CO2-udledning er til sammenligning 10.000 gange større.

"Vi er en global virksomhed og har dermed et globalt klimaaftryk, og som en ansvarlig virksomhed, ønsker vi at hjælpe med at forbedre klimaet, selvom SAP er kun en lille del af et kæmpe klimapuslespil. Men når vi hjælper vores kunder med at blive mere klimavenlige, begynder det at ligne noget," siger Kurt Friis Jensen.

SAP har desuden oprettet en Sustainability-organisation og ansat en "chief sustainability officer", som skal sørge for, at virksomheden holder klimakursen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere