Artikel top billede

Mobilselskaber: Pas på din oplader - den sviner

Mobilopladere sluger masse af strøm - men måske kan du med et snuptag nedbringe strøm-forbruget.

Computerworld News Service: Omkring to tredjedele af den energi, en mobiltelefon bruger, bliver spildt, fordi ejeren glemmet at tage opladeren ud af stikkontakten, når den ikke oplader telefonen.

"Det virker måske som en lille ting, hvis man tænker på den enkelte oplader, men når man så tænker på antallet af opladere, der findes, er der potentiale for store energibesparelser," siger Susan Smith, communications kommunikationschef hos Nokia.

For at øge forbrugernes bevidsthed har LG, Motorola, Nokia, Samsung Electronics og Sony Ericsson udviklet et nyt pointsystem, der skal vise forbrugerne hvor meget energi en oplader i standby-mode bruger.

Der gives fem stjerner til de mest effektive opladere, der bruger 0,03 watt eller mindre. Opladere, der bruger mere end 0,5 watt får ingen stjerner.

Vurderingerne er baseret på EU Kommissionens energistandarder for opladere og de internationalt anerkendte standarder Energy Star, der er fastsat af det amerikanske Environmental Protection Agency.

Vurderingerne kommer til at ligge på leverandørernes hjemmesider.

Ordningen handler mest om at gøre folk opmærksomme på, at der er et problem, fortæller chefanalytiker hos Gartner, Annette Zimmermann. Hun forventer ikke, at forbrugerne går ud og køber nye og mere effektive opladere.

"Det første skridt er at gøre folk opmærksomme på, at der er de her problemer med opladere, og at nogle er mere energieffektive end andre," fortæller Susan Smith.

Hun tilføjer, at hun forventer, at forbrugerne vil se på energiforbruget, næste gang de køber en mobiltelefon.

En anden mulighed for at reducere det elektroniske spild, der er forbundet med opladere, er at give brugeren mulighed for at vælge, om han vil have en oplader med, når han køber en ny mobiltelefon.

"Det er noget, vi undersøger, men vi har ikke taget nogen endelige beslutninger endnu," fortæller Susan Smith fra Nokia.

Annette Zimmermann forventer, at vi fremover kommer vi til at se flere annoncer for miljøvenlige mobiltelefoner.

Oversat af Mille Bindslev




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere