Artikel top billede

Sådan bliver de bedste it-arbejdspladser målt

Der ligger et stort analysearbejde bag kåringen af Danmarks bedste it-arbejdspladser. Læs her om metoden og processen.

Kortlægningen af Danmarks bedste it-arbejdspladser 2008, der kåres i aften, er gennemført af Great Place to Work Institute Danmark i perioden januar til september 2008. Metoden og modellen er udviklet af Great Place to Work Institute i San Francisco, USA.

Ifølge modellen er en god arbejdsplads et sted, hvor du har tillid til de mennesker, du arbejder for, er stolt af det arbejde, du udfører og føler fællesskab med dine kolleger.
Modellen har fem dimensioner, og de betragtes alle som afgørende for at skabe en god arbejdsplads.

Troværdighed er udtryk for medarbejderens opfattelse af ledelsens evne til at kommunikere samt den ledelsesmæssige kompetence og integritet.

Respekt viser, i hvilken grad medarbejderen oplever opbakning, samarbejde og omsorg gennem ledelsens handlinger.

Retfærdighed omfatter rimelighed, upartiskhed og lighed, som medarbejderne oplever det på arbejdspladsen.
Stolthed forstået som den følelse, medarbejderen har i forhold til sit job, det team eller den arbejdsgruppe, medarbejderen er del af og til arbejdspladsen i al almindelighed.

Fællesskab har at gøre med graden af imødekommenhed, det kammeratskab og den venlighed, der præger atmosfæren på arbejdspladsen.

Deltagerne

Alle danske it-arbejdspladser har mulighed for at deltage i kortlægningen. I år deltog 27 virksomheder, heraf 5 med færre end 50 medarbejdere.

Spørgeskemaundersøgelsen

Alle medarbejdere på arbejdspladser med under 250 ansatte har modta-get et spørgeskema med 58 spørgsmål, og på arbejdspladser med mere end 250 ansatte modtager op til 400 tilfældigt udvalgte medarbejdere et spørgeskema, som Great Place to Work Institute Danmark behandler.

Evaluering af organisationskulturen

Virksomhederne har desuden udfyldt en såkaldt kulturprofil, der skal kortlægge en række faktuelle data om arbejdspladsen. Det er blandt andet demografiske data om medarbejderne, spørgsmål om specifikke personalegoder eller politikker og andre personaleforhold.

Samtidig stilles en række spørgsmål om intern kommunikation, læring, belønningssystemer, medarbejderindflydelse og socialt liv, som skal give indblik i særlige kendetegn ved arbejdspladsens arbejdskultur, filosofi og værdigrundlag.

Deltagerne i konkurrencen om kåring som it-branchens bedste arbejdspladser 'small' udfylder dog ikke en kulturprofil. Deres placering på listen er udelukkende baseret på medarbejdernes besvarelse af spørgeskemaet.

Score

Virksomhederne evalueres i forhold til en skala, hvor der maksimalt kan opnås 180 point. 120 point kan opnås for det samlede resultat af medarbejdernes besvarelse, og de sidste 60 point kan opnås på baggrund af Great Place to Work Institutes evaluering af arbejdspladsernes politikker, procedurer og kultur baseret på besvarelsen af kulturprofilen. Den totale score for hver arbejdsplads afgør arbejdspladsens placering på listen.

Stjernesystemet

Firmaerne får tildelt stjerner i forhold til arbejdspladsens score på de fem dimensioner i modellen. Både medarbejdernes og instituttets vurderinger indgår i antallet af stjerner, der også afspejler de indbyrdes placeringer mellem virksomhederne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere