Artikel top billede

Det går bedre end ventet for HP, hvilket topchef Mark Hurd tilskriver selskabets "globale rækkevidde, brede kundebase og adskillige spare-initiativer." (Foto: HP)

HP dulmer Wall Streets nerver

HP's aktiekurs sprang 10 procent i vejret i går oven på meldinger, der overskyggede forventningerne, og som dulmede investorernes nerver på Wall Street.

Hewlett-Packards forventninger til 2009 er så meget bedre end forventet, at selskabets aktiekurs fløjtede i vejret i går med 10 procent. Det skriver Financial Times.

Samme kurs er faldet godt 23 procent de seneste par uger, men alligevel.

Som verdens største pc-producent er HP noget af en ledestjerne for resten af branchen, og analytikerne på Wall Street har været neglebidende nervøse i de seneste måneder, hvor ordet recession oftere og oftere har været nævnt.

Hardware er vanskeligt at tjene penge på, og flere af de store producenter, som for eksempel Cisco og Sun Microsystems, har i oktober set et konkret fald i efterspørgslen.

Aktiekursens yo yo-vandring

HP skulle egentlig først på mandag have offentliggjort tallene for selskabets sidste kvartal i indeværende regnskabsår, der sluttede den 31. oktober.

Efter at have set kursen på aktierne falde valgte HP dog at slippe nyhederne i går. Godt nok kommer den stigende dollarkurs til at kappe seks-syv procentpoint af væksten i omsætningen til næste år, men HP forventer ikke desto mindre at øge indtjeningen per aktie.

Fortjenesten per aktie kommer ifølge HP til at ligge mellem 22,9 og 23,7 kroner, hvilket er en kende mere end analytikernes forudsigelse på 22,7 kroner.

Masser af besparelser

HP's modstandsdygtighed over for den generelle tilbagegang hænger ifølge topchefen Mark Hurd sammen med selskabets "globale rækkevidde, brede kundebase og adskillige spare-initiativer," skriver Financial Times.

Overtagelsen af og integrationen af EDS og stigende priser på forbrugsstoffer til printere skulle ifølge Financial Times være nok til at opveje, hvad der ellers ville have været et fald i driftsresultatet på 15-20 procent ifølge et notat fra CitiGroup-analytikeren Richard Gardner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere