Artikel top billede

Lars Løkke sender politireform-regning til it-branchen

Regeringen udnytter de store statslige it-indkøbsaftaler i finansloven: Politireform-rettelse betales med it-penge. IT-Branchen byder aftalen velkommen.

Effektivisering af indkøbet i staten skal betale for at løse de problemer, som er opstået i kølvandet på politireformen. Dermed bliver det indirekte it-branchen, som skal betale regningen for den omstridte reform af politiet.

Det fremgår af den finanslovsaftale, som kom endeligt på plads i denne uge. Og det ser ud til, at finansminister Lars Løkke Rasmussen (V) har fået sin vilje.

Finansloven rummer en saltvandsindsprøjtning til politiet på 180 millioner kroner, og de statslige indkøb bidrager med 54 millioner kroner af det beløb.

Politiet tilføres blandt andet 125 millioner kroner om året til administrative besparelser, hvor teknologi og kontoransatte er på indkøbssedlen.

De markante besparelser på indkøb i staten har ifølge finansloven rundet 700 millioner kroner om året.

De seneste indkøb af blandt andet it-konsulenter indenfor it-sikkerheds- og it-strategisk rådgivning og netværkskomponenter betyder en yderligere besparelse på 69 millioner kroner.

Branche accepterer

Selv om den hårde konkurrence om de statslige aftaler tidligere har ført til hårde ord fra dele af it-branchen, så er formand for brancheforeningen IT-Branchen Jakob Lyngsø relativt positiv overfor, at de effektive indkøb nu figurerer i finansloven.

"Staten skal være en professionel indkøber. Det skal alle være. Så på den måde kan man kun hilse det velkomment," siger Jakob Lyngsø, som tilføjer, at staten dog skal passe på ikke at skabe monopoler.

"Vi skal sikre, at der er konkurrence i den periode, hvor aftalerne løber," siger Jakob Lyngsø.

Den betragtning er også skrevet ind i aftalen om finansloven. Jakob Lyngsø forklarer, at det er vigtigt, at statens institutioner også har noget at vælge mellem, når et område kommer i udbud igen. Og det sker kun, hvis flere leverandører er inde over aftalerne.

"De skal give mulighed for, at deres indkøbere har noget at vælge mellem," konstaterer Jakob Lyngsø.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere