Om det bliver Obama eller McCain, er sådan set ikke vigtigt. Det handler kun om at få den digitale snabel ned i netbankens kontantbeholdning og suge godt igennem.
Sådan er filosofien blandt de online-kriminelle, der i øjeblikket snylter på den amerikanske valgkamp.
Strategien er at lokke Mr. og Mrs. Smith til at klikke på links, der kan give de uhæderlige personager adgang til bankoplysningerne.
"Det er helt almindeligt, at de kriminelle udnytter store begivenheder til at snyde folk," siger Carsten Carlsson, som er kommunikationsrådgiver for sikkerhedsfirmaet Trend Micro.
"Det er både valgkampen og de Olympiske Lege konkrete eksempler på," siger han.
Også konkurrenten fra F-Secure nikker genkendende til de celebrity-spammails, som konstant dukker op.
"Vi ser desværre flere og flere af sådanne vira, der pirrer folks nysgerrighed om for eksempel kendte som i dette tilfælde," har Michael Dahl fra F-Secure Danmark tidligere udtalt til Computerworld.
Obama værst ramt
Det er primært den demokratiske kandidat, som er blevet ramt af problemet. Det skyldes hans meget aggressive web-strategi, som samler penge ind til valgkampen.
Det første store sikkerhedsproblem, der dukkede op i de danske medier, var dog sagen om John McCains republikanske vicepræsidentkandidat, Sarah Palin, som ufrivilligt fik åbnet sin digitale postkasse.
Hendes Yahoo-konto blev hacket, og hackeren fik fat i hendes kodeord via funktionen 'skift kodeord', som giver brugeren mulighed for at skifte adgangskode ved først at svare på et personligt spørgsmål.
Herefter dukkede en sex-video med modkandidaten Barack Obama op. En spam-mail nassede på det amerikanske præsidentvalg med påstand om, at have et link til en video, hvor den amerikanske præsidentkandidat Barack Obama skulle optræde med lagengymnastik.
Der var dog ikke tale om horisontale øvelser af Illinois-senatoren, men om en trojaner, der indsamlede informationer om banktransaktioner og videresendte dem.
Obamas familie brugt til angreb
Obamas fætter har ligeledes spillet en rolle i spam-folkets udsendelser.
Kenyas premierminister, Ralia Odinga, som tidligere har påstået, han er Barack Obamas fætter, blev for nylig udnyttet til at sprede en orm.
Ormen gemmer sig bag et halvfærdigt foto af Odinga og ændrer i computerens styresystem, så ormen bliver aktiveret, hver gang man tænder den inficerede computer.
Pengepungen hos de gældsplagede amerikanere er det nyeste påfund i rækken af lokkemidler.
"Deltag i en undersøgelse om Barack Obama og få 500 dollar til benzin som tak for hjælpen," lyder det i en masse-rundsendt mail.
Kan man ikke stå for fristelsen og klikker for at deltage, bliver man dog sendt videre til et website, som inficerer computeren med malware.
Husk opdateringer og omtanke
For at undgå at falde i fælden, skal man overholde to gode gamle internet-huskeråd, lyder det fra en sikkerhedsekspert.
"Jeg kan kun anbefale folk at tænke sig godt om, hvis de modtager sådanne mails. Virker det for godt til at være sandt, så er det det nok også. Det bedste våben mod vira er sund fornuft og et opdateret antivirusprogram," siger Michael Dahl fra F-Secure Danmark.