Artikel top billede

Telestyrelsen dumper i telestatistik

Fem skarpe: Flere år i træk har IT- og Telestyrelsens telestatistik vist, at it-danmark tordner frem. Men tallene er skrupforkerte. Læs styrelsens forklaring her.

IT- og Telestyrelsen er kommet i hård modvind, efter styrelsen og ministeren har måtte udsende en korrektion til den halvårige telestatistik.

Eksempelvis er antallet af FTTH-abonnementer (Fibers to the home) blev rettet fra 71.000 til 52.000.

En tidligere fejl i statistikken er, ifølge Business.dk, at antallet af bredbåndskunder blev pumpet op til også at tælle de personer, der får dørtelefonen leveret af bredbåndsselskabet ComX.

Styrelsens billede af talte IP-telefoni-minutter i Danmark tegnede også et skønmaleri.

Styrelsen gjorde antallet af talte minutter op til 90 millioner, det rigtige tal viste sig at være 40 millioner minutter.

Computerworld har stillet fem skarpe spørgsmål til kontorchef i IT- og Telestyrelsen Peter Hindsberger med ansvar for statistikken.

Fem spørgsmål til kontorchefen

Kan man overhovedet stole på tal fra IT- og Telestyrelsen?

"Ja, det synes jeg helt klart, man kan."

Hvordan kan det være, at alle fejlene kommer til at tegne et billede af et mere it-parat Danmark, end virkeligheden ser ud?

"Det er rigtigt, at der var tale om dobbelttællinger på fiberområdet. Men vi er ikke bedre end de indberetninger, vi modtager fra firmaerne. Vi har ingen interesse i, at statistikken ikke er retvisende."

Politikere er blevet misinformeret med tallene. Får det nogle konsekvenser internt i styrelsen?

"Vi og videnskabsministeren har været ude og korrigere tallene. Det er ligesom det. Men vi vil igen præcisere over for branchen, hvad der nøjagtigt skal indberettes med henblik på at imødegå lignende fejl."

Retter I jeres tal, når privatpersoner eller organisationer gør opmærksom på fejl?

"Vi gør, hvad vi kan få at få tallene rigtige - det har ingen mere interesse i end os. Vi er ikke interesseret i at lave skønmalerier.

Omkring antallet af fiberforbindelser var vi sågar ude og spørge firmaet igen, om det var de korrekte tal, og det sagde de ja til. Men det viste sig ikke at være tilfældet alligevel. Så ja, i videst muligt omfang reagerer vi på henvendelser, men er altså også afhængige af, at andre giver os de rigtige oplysninger."

Hvad vil I gøre for, at det ikke sker igen?

"Til stadighed arbejder vi på at blive skarpere. Og vi vil drøfte med branchen omkring, hvordan vi bedst gør de ting her op i statistikken, så vi skaber mest muligt gennemskuelighed."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere