Artikel top billede

Sun fordobler regnekraften i UltraSparc-serveren

Sun skruer gevaldigt op for kapaciteten i selskabets mest populære Unix-server-serie.

Computerworld News Service: Sun Microsystems øger processorkapaciteten i selskabets mest populære serie af Unix-servere for at tiltrække kunder med større behov - blandt andet, når det gælder databaser, ERP-applikationer og store projekter angående server-konsolidering.

Det ny system med navnet Sparc Enterprise T5440 er baseret på Suns ottekernede processor, UltraSparc T2 Plus, som er en version af virksomhedens T2-chip, der er designet til, at to chip kan dele cache og andre systemressourcer.

T5440 har plads til fire processorer og udvider således kapaciteten fra T5240, der kun har to processorsokler, og som blev lanceret sidste forår.

Servere, der er baseret på T2-processorenfamilien, som blev lanceret i oktober sidste år, og som også er kendt under kodenavnet Niagara 2, er blevet en forretning i milliard-dollar-klassen.

Den vokser for tiden med omkring 60 procent om året, bedyrer Suns topchef, Jonathan Schwartz.

Det gør det til den "nok hurtigst voksende forretning, vi nogensinde har opbygget hos Sun," fortæller Schwartz.

Kører Solaris 10

T5440, som fabrikeres af Suns partner Fujitsu, kører Solaris 10 og kan køre på til 256 simultane processortråde (multithreading) og holde op til 512 gigabyte hukommelse.

Prisen på den ny server begynder på omkring en kvart million kroner.

Systemer med den tidligere generation af T2-chip har været fokuseret fokuserede på såkaldt netværksrettet brug som i eksempelvis applikationsservere.

Men med denne opgradering agter Sun også at sælge T5440 som et system i mellemklassen til ERP og andre erhvervsapplikationer.

De konkrete fordele

Den store multithreading-kapacitet ved T5440 "betyder, at hvis man kører 256 separate maskiner, er det nu muligt at slå dem sammen i én" og på den måde spare omkostninger til både hardware og systemadministration, siger Schwartz.

Men det, som Sun håber på virkelig vil pirre interessen for T5440, er dens fysiske og miljømæssige egenskaber.

Det er et kompakt system, der passer ind i en 4U-rack (1U er 1,75 tommer høj, ca. 4,45 centimeter) og som inkluderer en vifte af strømstyringsfunktioner, såsom evnen til at "parkere" ubrugte processortråde og slukke for processorkerner, der ikke er i brug.

Som en yderligere funktion, der sigter efter at minimere strømforbruget, tilbyder serveren også selvregulerende blæserkontrol.

Suns omsætning på servere faldt i sidste kvartal med omkring syv procent i forhold til samme kvartal sidste år.

Ifølge Schwartz er det dog blot virksomhedens high-end enterprisesystemer, der fra et salgsperspektiv har været langsommere.

"Det er ikke der, væksten er på markedet," siger han.

Det største problem for Sun på markedet for Unix-servere har været at udvide ud over virksomhedens etablerede kundebase.

Dette er en af årsagerne til, at Sun har udvidet sin udvikling af x86-systemer gennem en joint venture-aftale med Intel tidligt sidste år.

Ifølge analytiker hos IDC, Jean Bozman, har salget af systemer baseret på UltraSparc-chippen med den store multithreading-kapacitet "været inde i en dramatisk vækst" på trods af, at Suns generelle serveromsætning er faldet lidt.

Bozman fortæller også, at hun ser tegn på, at Sun vinder nye kunder gennem sin multithreading-teknologi.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere