"En sådan stigning i efterspørgslen på energi kan forklares med det voksende antal aktive servere i regionen, men også - og vigtigst af alt - kan dette forklares med maskinernes stigende gennemsnitlige strømforbrug på grund af flerkernet teknologi og forbedret hardware," udtaler Giorgio Nebuloni, analytiker hos IDC European Systems and Infrastructure Solutions.
"De trin som industrien er begyndt at tage for at bygge energieffektive komponenter er ikke nok til at afbalancere komponenternes stigning i strømforbrug. For at holde det i skak må organisationer gøre noget ved infrastrukturen og bruge 'best practices' og redesigne deres faciliteter for at forbedre køling og strømhåndtering."
I lyset af den stigende pris på energi er it-virksomheder blevet bombarderet med råd og produkter, der lover at skære ned i strømforbruget og at øge effektiviteten.
På trods af dette viser rapporten, at energiforbruget vokser, og IDC forudsiger, at datacentres energiforbrug vil vokse fra 40 terrawatt per time (TWh) i 2007 til mere end 42 TWh i år. I 2007 slugte alene servere i Vesteuropa mere end 16,3 TWh, hvilket er mere end dobbelt så meget strøm end hvad, der årligt bruges på gadebelysning i Storbritannien.
I den varme stol
Nathaniel Martinez, program director for European Enterprise Servers, anslår, at der sidste år blev brugt 11,9 milliarder kroner (1,6 mia. euro) på strøm til servere i Vesteuropa, hvilket giver 32,8 milliarder kroner for det samlede strømforbrug i vesteuropæiske datacentre.
Martinez forudser et scenarium, hvor der for hver krone, der i 2012 bruges på ny serverkapacitet, kræves, at der ofres yderligere 80 øre på strøm til den eksisterende infrastruktur.
It-leverandører bliver i dag, tirsdag, sat i den varme stol under eventen Answer Time for Green IT, der løber af stablen i London og er organiseret af velgørenhedsorganisationen Global Action Plan. Her vil deltagere få mulighed for at stille spørgsmål til et panel af ledende software- og hardwareleverandører og embedsmænd.
Oversat af Thomas Bøndergaard