Artikel top billede

Tidligere Intel-ingeniør sigtet for industrispionage

En tidligere Intel-ansat er blevet sigtet for at have stjålet fortrolige chip-oplysninger og sendt dem til rivalen AMD, som han faktisk arbejdede for.

Computerworld News Service: En tidligere udviklings-medarbejder hos Intel er blevet sigtet for at have stjålet forretningshemmeligheder fra chipfabrikanten, mens han i al hemmelighed faktisk arbejdede for rivalen Advanced Micro Devices, AMD.

Biswamohan Pani blev sigtet ved den amerikanske distriktsdomstol i Boston sidst i august.

Ifølge en edsvoren erklæring indgivet til domstolen, begyndte Pani i 2003 at arbejde ved Intels faciliteter i Hudson i Massachusetts, hvor virksomheden udfører forskning og produktudvikling.

Et af de projekter, som Pani arbejdede på, omhandlede design af Itanium-processoren.

Ifølge erklæringen fandt man ingen beviser for, at AMD skulle være indblandet i det påståede tyveri af forretningshemmeligheder.

"På nuværende tidspunkt har der ingen beviser været for, at AMD vidste, at Pani havde downloadet Intels filer, havde opfordret Pani til at gøre dette eller at AMD i det hele taget modtog disse filer," skrev FBI-agenten Timothy Russell i den edsvorne erklæring.

"Det ser på nuværende tidspunkt ud til, at Pani erhvervede sig Intels forretningshemmeligheder for personligt at drage fordel af dem i sit arbejde hos AMD uden AMD's viden."

Talsmand for AMD Michael Silverman skriver i en e-mail til Computerworld, at virksomheden fuldt ud samarbejder i efterforskningen. Pani er ikke længere ansat hos AMD.

Vil samarbejde

Talskvinde for Intel Claudine Mangano udtaler, at virksomheden ikke kan kommentere på en igangværende efterforskning.

"Vi er klar over sigtelsen," tilføjer hun. "Da vi blev klar over de mulige problemer, bad Intel justitsministeriet og FBI om at undersøge det. Vi vil fortsætte med at samarbejde."

Pani sagde sit job op hos Intel sidst i maj.

Det skete med den forklaring, at han ville arbejde hos et investeringsselskab og holde sin opsparede ferie indtil sin sidste officielle arbejdsdag 11. juni.

Mellem 8. og 10. juni, mens han arbejdede for begge chipfabrikanter, downloadede Pani angiveligt 13 tophemmelige dokumenter fra et krypteret system hos Intel.

Nogle af de downloadede dokumenter indeholder angiveligt detaljer om Intels nyeste chip.

FBI fandt angiveligt otte Intel-dokumenter med i alt over 100 sider og 19 tekniske CAD-tegninger - alle klassificerede som fortrolige, hemmelige eller tophemmelige - under en ransagning af hans hus 1. juli.

"Det er altafgørende for Intels succes, at designet og produktionsmetoderne for virksomhedens fremtidige produkter forbliver hemmelige," skrev Russell, som arbejder i afdelingen for cyberkriminalitet i FBI's kontorer i Boston.

"Intels konkurrenter kunne drage markant fordel ud af denne hemmelige viden ved at kende til de specifikationer, som de ville blive nødt til at konkurrere imod og ved muligvis selv at bruge Intels hemmelige metoder og design uden at have pådraget sig de udgifter til forskning og udvikling, som Intel har haft.

Den edsvorne erklæring bemærker, at Pani under et interview af FBI tilstod at have downloadet filerne, men udtalte, at han blot ville have informationerne for at kunne hjælpe sin kone, som er ansat hos Intel og netop var blevet overført fra Californien til faciliteterne i Hudson, Massachusetts.

Russell skriver i erklæringen at Panis kone arbejdede på et projekt, der ingen forbindelse havde med de pågældende filer.

Intel blev klar over problemet, da en anden ansat hørte et rygte om, at Pani arbejdede hos AMD, mens han stadig var ansat hos Intel. Det var denne ansat, der udtrak en oversigt over Panis filadgang og downloadhistorik på det krypterede system.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
PCI og cloud-sikkerhed: Strategi til beskyttelse af betalingsdata

Er din organisation klar til de nye PCI DSS 4.0-krav? Deltag i vores event og få indsigt i, hvordan du navigerer i compliance-udfordringerne i en cloud-drevet verden.

16. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere