Agil Udvikling er et projekt og et netværk af private virksomheder og offentlige forsknings- og uddannelsesinstitutioner.
Projektets har i de seneste to år haft til formål at bringe praktiske cases om agil-udvikling frem i dagens lys.
Resultaterne er nu blevet sammenfattet i en bog, der skal virke som inspiration og arbejdsredskab for virksomheder, der vil arbejde efter agile principper.
Case-historierne i bogen er baseret på projekter i virksomheder som Novo Nordisk, Skov og Danfoss.
"Hensigten med projektet har været at styrke udviklingssamarbejdet mellem virksomheder og forskningsmiljøer og at frembringe erfaring med nye udviklingsmetoder," fortæller Jørgen Biegel, der er medforfatter til bogen.
"Forskningsresultaterne tyder på, at der i mange organisationer er fordele at hente fra dette felt, når det gælder kompetenceudvikling, projektstyring, produktivitet og kvalitet," siger han.
Staten står bag
Det er Rådet for Teknologi og Innovation under Videnskabsministeriet, der har finansieret projektet gennem de sidste to år.
"Grunden til at staten bidrager til udviklingsarbejdet er, at der ikke var ret mange konkrete case-histroier om agil udvikling, hvilket vores resultatorienterede arbejde nu har ændret," siger Jørgen Biegel.
Agile er en fællesbetegnelse for metoder til eksempelvis udvikling af software.
Metoden er kendetegnet ved meget korte udviklingsintervaller på eksempelvis fire uger. Produktet evalueres efter hvert interval, og erfaringerne bruges til gradvist at forfine produktet.
Metoden er således meget anderledes end den traditionelle software-udviklingsmodel, hvor en applikation udvikles i meget lange intervaller, og derved ikke forbedres lidt efter lidt.
Bogen "Agil udvikling" er på 111 sider, koster 50 kroner og har ISBN-nr 978-87-991724-1-2.