Artikel top billede

Intel udlover millioner til innovative it-folk

Intels bestyrelsesformand opfordrer på Intel Developer Forum til lade social ansvarlighed drive den teknologiske innovation. Uddannelse, sundhed, økonomisk udvikling og miljø er nøgleordene.

Computerworld News Service: Intels bestyrelsesformand, Craig Barrett, sparkede i går den længe ventede konference Intel Developer Forum i San Francisco i gang uden at tale om computerchips, nye arkitekturer eller fabrikationsmetoder.

Alt det, der har gjort Intel til en ledende spiller i microprocessor-industrien, overlod han til andre at tale om i keynotes resten af ugen.

I stedet talte Craig Barrett om social forpligtelse, og om hvad teknologi og teknologerne blandt publikum kunne gøre for at påvirke uddannelse, sundhedspleje og økonomisk udvikling i verden.

"Teknologi er et værktøj, der kan bruges til at imødekomme nogle af verdens mest påtrængende udfordringer i forbindelse med sundhed, økonomisk udvikling og miljøet," siger Craig Barrett, som også leder et FN-initiativ angående teknologi i udviklingslandene.

"Ingen nationer eller individer er uberørte af disse udfordringer. Involver Jer. Gør Jer til en del af løsningen."

Dusør for innovative ideer

For at slå sit budskab fast meddelte Barrett, at Intel vil uddele fire priser på hver 100.000 dollars (cirka en halv million kroner) til de, der kommer med de mest innovative idéer til brugen af teknologi til at takle udfordringer inden for uddannelse, sundhed, økonomisk udvikling og miljø.

Idéerne vil blive bedømt hovedsagligt på innovation og bæredygtighed.

"Det var en tankevækkende tale, der fokuserede på, hvad teknologi kan gøre, i stedet på hvor få nanometer dens fabrikationsmetode gør brug af," udtaler Nathan Brookwood, analytiker hos analysefirmaet Insight 64, som overværede åbningstalen.

"Intel vil få rig lejlighed til at tale om produkter og teknologi. Han forsøgte med talen at hæve niveauet op over individuelle produkter."

Virksomheden bruger den årlige Intel Developer Forum til at forsyne udviklere og brugere med information om sine seneste innovationer og om virksomhedens teknologiske visioner. Konferencen, der altså åbnede i går, tirsdag, løber til og med torsdag.

Craig Barrett beskrev i sin åbningstale fire hovedfokuseringer: At lade den teknologiske innovation blive drevet af motivet for at hjælpe inden for uddannelse, sundhed, økonomisk udvikling og for at nedsætte energiforbruget.

Teknologi, hævdede han, kan hjælpe til at imødekomme den globale opvarmning, i det den teknologiske sektor står for to procent af verdens samlede CO2-udledning.

Craig Barrett bemærkede ligeledes, at der er mange måder hvorpå, teknologi kan bruges til at skære ned i de resterende 98 procent af den samlede udledning. Det amerikanske United Parcel Service drager for eksempel nytte af GPS-teknologi og skemalægningssoftware til at spare næsten fem millioner kilometer i leveringstransport om måneden, påpegede han.

Ifølge Charles King, analytiker hos Pund-IT, var åbningstalen interessant men ikke banebrydende.

"Den var bestemt skrevet til at trykke på nogle kontroversielle knapper. Dette er et skridt i retning mod en større anerkendelse af og indsats hos store it-leverandører, at det er nødvendigt, at de gør mere for at fremme den globale innovation," siger han

Charles King fremhæver Microsofts konkurrence om teknologisk innovation, Imagine Cup. Han bemærker også, at IBM tilbyder gratis softwareværktøjer til virksomheder på de fremkommende markeder i udviklingslande.

Men selvom Intel måske ikke er den første til at prøve at fremme innovation ud fra social ansvarlighed, så var det dog et stærkt budskab at åbne konferencen med, ifølge King.

"Dette var faktisk et meget klogt træk. Det, som Barrett i virkeligheden sagde, var, at it ikke længere blot kan være innovativ og cool, men behøver nu at have en praktisk, social fordel såsom sundhedspleje eller energiforbrug. It bliver nødt til at gøre en forskel, på den måde vi lever og arbejder," siger Charles King.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere