Artikel top billede

Store tab af persondata i Storbritanniens ministerier

Det ser mildest talt skidt ud for det britiske justitsministerium. En ny opgørelse viser, at der mindst ni gange inden for bare et år er mistet følsomme persondata.

Computerworld News Service: Storbritanniens justitsministerium har tabt personfølsomme oplysninger om 45.000 personer i en stribe hændelser i løbet af det sidste års tid.

Det er blevet afsløret i det britiske justitsministeriums årlige opgørelse, at der i det forgangne regnskabsår ved mindst ni forskellige episode er forsvundet persondata. Over 30.000 af de berørte personer blev ikke informerede, og det blev politiet heller ikke ved de største hændelser.

Det fulde omfang af datatabet kendes ikke, og det britisk justitsministerium hentyder, at der kan være tale om flere hændelser, som ikke er blevet offentliggjort. Ifølge ministeriet kan de sikkerhedsbrud, hvor offentliggørelsen i sig selv vil være skadelig, "muligvis være udeladt" fra listen. Politiet er kun blevet informeret om seks ud af de ni offentliggjorte hændelser.

Ingen blev informeret

I det største persondatatab fra Storbritanniens justitsministerium, som forekom i juni sidste år, blev navn, adresse og nogle bankoplysninger på 27.000 leverandørmedarbejdere kompromitteret gennem "uautoriseret adgang til utilstrækkeligt beskyttede elektroniske lagermedier." Hverken de berørte personer eller politiet blev informeret om hændelsen, skriver ministeriet i sine ressourceopgørelser.

Ved en anden episode, der foregik i november 2007, forsvandt papirer med navne, adresser og fødselsdato på 3,648 angiveligt kriminelle uden for en regeringsbygning. Igen blev ingen informeret.

To måneder senere forsvandt der data på 14.000 sene betalere af bøder fra en "utilstrækkeligt beskyttet bærbar computer," der ellers befandt sig på ministeriets område. Ved denne hændelse blev politiet informeret, det blev de berørte personer, hvis data var forsvundet, dog ikke.

Ud af de resterende seks mindre hændelser involverede to af dem bærbare, tre involverede papirjournaler og en involverede tabet af elektroniske lagermedier. Det britiske justitsministerium informerede kun politiet om fem af disse hændelser og de berørte personer i kun tre.

Nyt sikkerhedsprogram

En talsmand fra ministeriet udtaler: "Regeringen tager beskyttelsen af persondata ekstremt alvorligt, og vi er forpligtede til at sikre, at information deles på en sikker og beskyttet måde. Selvom et hvert tab af data er beklageligt, er alle justitsministeriets hændelser blevet rapporterede, og de nødvendige skridt er taget. Der er ikke forekommet nogen større sikkerhedsbrud."

"Et dedikeret program til informationssikkerhed er blevet etableret til det kommende år for at imødekomme informationsrisici og for at vække offentlighedens tillid og tiltro."

Disse nyheder kommer kun få måneder efter, at det britiske statsministerium (Cabinet Office) pålagde regeringen hårde foranstaltninger for datasikkerhed, og regeringen forpligtede sig til regelmæssigt at rapportere om sin håndtering af information.

I sidste uge afslørede det britiske indenrigsministerium at have mistet journaler på 3.000 landbrugssæsonarbejdere på to ukrypterede CD'er. I november sidste år mistede det britiske told- og skattevæsen persondata på 25 millioner familier, hvilket også involverede tabet af ukrypterede CD'er.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere