Artikel top billede

Billig mini-stationær på vej til Europa

I denne uge begynder salget af Asus Eee Box uden for Taiwan. Computeren er en desktop-model med et lavt strømforbrug i den helt billige ende.

Eee PC og andre små, billige bærbare computere er løbet med meget af spaltepladsen i den senere tid, og nu kommer tiden så til de stationære mini-maskiner.

Asus sætter således deres Eee Box til salg udenfor Taiwans grænser i denne uge. Eee Box er en mini-desktop-computer, der indholdsmæssigt minder om en stationær udgave af den bærbare Eee PC 1000.

I standardudgaven er computeren er udstyret med en Intel Atom N270-processor på 1,6 GHz, en gigabyte DRAM hukommelse, en 80 gigabyte harddisk, trådløst netværk og vægt på omkring et kilo.

Den flotte indpakning af komponenterne er desuden udstyret med fire USB-porte og kortlæser.

Styresystemet hedder Windows XP, men maskinen kommer også i en Linux-variant.

Maskinen leveres med softwarepakken Asus Ekspress Gate, som blandt andet indeholder en browser, og booter på maskinen i løbet af syv sekunder.

Det gennemsnitlige strømforbrug er på 20 watt, hvilket kan mærkes på elregningen, hvis man har sin maskine tændt i døgndrift.

Bruger 20 watt

Udrulningen foregår først i Asien, herefter Europa og til sidst i Nordamerika.

Box-udgaven af den skrabede bærbare ventes at være klar på de fleste markeder i slutningen af næste måned. Det skriver Computerworlds svenske søsterside.

Prissedlen er rimelig, med en vejledende udsalgspris på 429 dollar svarende til godt 2.100 danske kroner.

Den danske udsalgspris og lanceringsdato er stadig ukendt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere