Artikel top billede

Sådan yder du grøn it-support til 15.000 personer

Når 15.000 NGO'er, journalister, forhandlere og politikere mødes til klimatopmøde i Danmark næste år, bliver der stillet høje krav til digital understøttelse. Grøn it kommer i centrum, lover mødechefen.

Når op mod 8.000 NGO'er, et par tusinde journalister og et tilsvarende antal forhandlere og embedsmænd mødes til klimatopmøde i Bella Center i København i 2009, skal it-udstyret være i orden.

Pc'er og netadgang er standardudstyr, der bliver opstillet ved lange borde.

Mødechefen og tidligere it-chef i Udenrigsministeriet Svend Olling oplyser, at der skal købes minimum et par tusind pc'er til mødet.

Men i øjeblikket arbejder en lille gruppe på otte personer på den praktiske planlægning og forberedelse af blandt andet udbud.

Man følger tidsplanen, men endnu har man ikke overblik helt ned i detaljen over, hvad der skal i udbud, og hvad der skal sponseres.

Store forventninger til grønt land

"Men der er ingen tvivl om, at det it-udstyr, der skal bruges, skal være grøn it," siger Svend Olling.

Han forklarer, at såvel strømforbrug, genanvendelighed som server-køling står på programmet. Samtidig har man rådført sig med internationale og danske eksperter.

Også der var der mange gode råd at hente, men det stod også klart, at klimakonferencen kan komme til at stå som en reference for andre.

"Fordi mødet har den størrelse og det tema, og ikke mindst det forhold, at forventningen til, hvad et grønt land som Danmark kan gøre, er store," siger Svend Olling.

Klar til Foghs kollegaer

Svend Olling er styrmand for den lille gruppe, der består af embedsmænd med erfaring fra EU-formandskabet, erhvervslivet og folk fra Udenrigsministeriet. Gruppen vil blive udvidet løbende, så man til sidst kan betjene 15.000 deltagere i Bella Center.

Også Anders Fogh Rasmussens kollegaer fra hele verden står på Svend Ollings arbejdsliste. Selvom det ikke er helt sikkert, at mødet munder ud i, at alle verdens topledere dukker op i København, skal det planlægges.

"Så det arbejder vi naturligvis ud fra i planlægningen," siger Svend Olling.

Det store it-slag kommer dog til at stå i Bella Center, vurderer Svend Olling.

Fra sin erfaring med den praktiske planlægning af EU-formandskabsmødet peger han på tre ting, der især er afgørende at få på plads, når det gælder it.

"Det er sikkerhed, fleksibilitet og stram projektstyring. Denne gang er det dog lige så væsentligt, at løsningen bliver miljø- og klimavenlig," siger han.

På det område er omverdenens forventning til, hvad it- og miljølandet Danmark kan præstere til lige netop en klimakonference, store, lyder det fra Svend Olling, som der altså hviler et stort pres på.

Store summer at spare

Men der bliver tænkt i kreative grønne baner. Blandt de grønne fokusområder er ud over strømforbrug, køling af servere og genanvendelighed også besparelser på transport, CO2-kompensation, indkøb af grøn strøm, økologi med videre på programmet.

Svend Olling peger på, at it også er grøn, når den hjælper med besparelser og CO2-reduktion på helt andre områder.

Han fremhæver Udenrigsministeriet, der har udbygget anvendelsen af videokonferencer som kommunikationsmiddel til det globale netværk af ambassader, så antallet af flyrejser reduceres.

Udenrigsministeriets nuværende it-chef, Lars Steen Nielsen oplyser, at det sparer både tid, penge og CO2 og skaber nye arbejdsformer.

79 videokonferenceanlæg på danske ambassader og 20 anlæg i Udenrigsministeriet i København i 2007, gav alene en besparelse på op til 12.000 ton CO2 for miljøet og store besparelser på ministeriets rejsebudget.

"Videokonferencer vil derfor også blive benyttet før og under klimatopmødet som et blandt mange elementer i greening-strategien," siger Svend Olling.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere