Computerworld News Service: Sidste uges nyhed om, at Apple har inkorporeret en form for blackliste-mekanisme i iPhone 3G fik bestemt sat gang i snakken.
Selv om formålet med blackliste-mekanismen ikke var åbenlys, opstod der alligevel en hel del diskussion, om dette er en praksis, som Apple bør bruge eller ej.
Nu har vi fået bekræftet fra Steve Jobs selv, at en 'kill switch'-mekanisme faktisk eksisterer i iPhonen.
I en udtalelse til Wall Street Journal, bekræfter Steve Jobs, at en sådan funktion eksisterer, men argumenterede for, at Apple har brug for den i det tilfælde, at der uforsætligt tillades et skadeligt program - for eksempel et, der stjæler brugernes persondata - at blive distribueret til iPhones gennem App Store.
"Forhåbentligt får vi aldrig brug for at trække i det håndtag, men vi ville være uansvarlige, hvis vi ikke havde et sådant værktøj," udtaler han.
Bemærk, at det ikke nødvendigvis er den 'core location' blackliste-mekanisme, der blev fundet af Jonathan Zdziarski, som er det håndtag, som Jobs refererer til. Der kunne lige så vel være en separat mekanisme andetsteds i telefonens software.
Selv om en sådan funktion meget vel kan være nødvendig for at gribe ind over for skadelige applikationer, så kan den ligeledes skabe risici fra andre kanter, hvis den ikke er ordentligt sikret.
Zdziarski var i stand til at overbevise sin iPhones 'core location' blackliste-mekanisme om at afslutte applikationer. Det er således sandsynligt, at andre skulle være i stand til det samme.
Der er også spørgsmålet om, hvad præcist begrebet 'skadelig' (malicious) dækker over. Kunne NetShare for eksempel blive betragtet som skadelig, fordi softwaren krænker teleselskabet AT&T's servicebetingelser? Et godt gæt er, at dette er et minefelt, som Apple ikke ønsker at gå ind i, men det bliver nødvendigt at tage diskussionen på et tidspunkt.
Oversat af Thomas Bøndergaard