Den enevældige leverandør af den første generation af den digitale signatur, TDC, trækker sig fra arbejdet med den næste generation.
Selskabet, der under stor ståhej landede ordren med den første signatur i 2003, har nemlig i sidste øjeblik solgt sin andel i de to selskabers fælles konsortium, 'Selskabet af 24. august', til PBS.
I en pressemeddelelse skriver TDC, at PBS "i forbindelse med aftaleindgåelsen om Digital Signatur" overtager alle aktiviteter i selskabet DanID.
Det betyder, at PBS med bankerne som ejer nu kommer til at sidde tungt på den nye udgave af den digitale signatur, der netop er blevet præsenteret.
Computerworld kunne i september sidste år ellers afsløre, at de gamle ærkerivaler på signaturfronten, TDC og PBS, gik sammen om en løsning.
Det betød, at de lagde tidligere tiders stridigheder, blanke afvisninger og forsøg på benspænd om signaturen bag sig.
Senere trak alle øvrige præ-kvalificerede kandidater sig fra bud-runden, hvilket betød, at kun et konsortie med PBS og TDC som eneste deltagere var tilbage i den dialogbaserede budrunde.
I alt blev fire leverandører prækvalificeret, men TDC og PBS deltog både hver for sig og sammen, mens EDB Gruppen relativt tidligt i forløbet trak sit løsningforslag tilbage.
Det betød, at TDC og PBS reelt var sikre på at rende med ordren på omkring en milliard kroner, hvis blot de kunne blive enige om projektets kurs med IT- og Telestyrelsen.
Da TDC og PBS præsenterede deres samarbejde, sagde Peter Stig Andersen, direktør for TDC’s enterpriseafdeling, til Computerworld, at han mente, at de to selskaber tilsammen "virkelig har noget at byde på".
Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Peter Stig Andersen fra TDC til denne artikel om, hvorfor TDC har valgt helt at melde sig ud af samarbejdet om den digitale signatur, men beslutningen skyldes angiveligt, at TDC ikke længere betragter signatur-området som del af kerne-forretningen.
TDC har siden selskabet blev overtaget af en række udenlandske kapitalfonde i 2005arbejdet intenst på at optimere og trimme forretningen til et frasalg ude i fremtiden.
IT- og Telestyrelsen forventer, at tre millioner danskere vil have digital signatur i 2012.
Læs mere på Computerworld.dk senere.