Artikel top billede

Kerneudviklere kræver åbne Linux-drivere

I en fælleserklæring opfordrer en række af Linux-kernens udviklere leverandørerne til at udvikle open source drivere.

I en erklæring på Linux Foundations website opfordrer en lang række af udviklerne bag Linux-kernen leverandører til at stoppe med at udvikle proprietære Linux-drivere og i stedet vælge at udvikle open source drivere.

I erklæringen siger udviklerne, at praksisen med at anvende kodemoduler, der ikke er open source er "skadelig og uønsket".

"Sådanne moduler står for det modsatte af den åbenhed, stabilitet, fleksibilitet og nem vedligeholdelse som kendetegner Linux udviklingsmodellen," står der blandt andet i erklæringen.

Spørgsmålet om proprietære kernemoduler er ikke ny, men grundet en stigende mængde henvendelser i den senere tid er det blevet mere aktuelt.

"Vi har gennem det sidste år modtaget en konstant strøm af henvendelser fra virksomheder, der spørger hvordan Linux-kerneudviklerne har det med closed-source moduler," lyder det på en FAQ(Frequent Asked Questions) om erklæringen.

"Denne erklæring er det definitive svar på, hvordan en stor majoritet af dem har det med det emne," lyder det.

Bedre supportmuligheder

En anke fra Linux-udviklerne er, at brugere og virksomheder er bundet til udvikleren af et lukket modul for at få support i stedet for at få support gennem Linux-miljøet. Hvis driveren er open source, har hele Linux-miljøet mulighed for at se og ændre koden. Dermed er muligheden for support bedre.

Desuden mener Linux-udviklerne at lukkede moduler kan give Linux-brugere "en meget dårlig oplevelse af hvordan Linux fungerer grundet den dokumenterede ustabilitet i mange closed-source moduler," som det lyder på Linux Foundations FAQ

Ingen betydning for forretningsbeslutninger

Ifølge IDG News Service mener Redmonk-analytikeren Stephen O'Grady ikke, at udviklernes erklæring får den store betydning.

"Tingene skal ses i det rette perspektiv. Erklæringerne fra Linuxkernens udviklere er interessant for det teknisk interesserede publikum, men det har næppe den store betydning for de forretningsbeslutninger som en hardwareleverandør foretager," siger Stephen O'Grady.

"Hvad der er interessant er, at de føler, tiden er moden til at komme med sådan et budskab. Det kan skyldes, at nogle leverandører - Intel er den mest iøjnefaldende - er begyndt at arbejde mere og mere med open-source drivere," siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere