Dansk Politi vurderer sin måske vigtigste leverandør af it-systemer som en risikofaktor. Det fremgår af et dokument, som Justitsministeriet har sendt til Folketinget.
I sidste uge satte it-driftdelen af CSC to store offentlige myndigheder skak, da hveken Skat og Politi kunne få adgang til helt centrale it-systemer. Og når det gælder it-gigantens udvikling af nye løsninger, så er der ikke fuld tillid til virksomheden.
Dokumentet er en status på Politiets nye sagsbehandlingssystem, som CSC skal levere. Det omfattende projekt, der koster 221 millioner, bliver også vurderet ud fra risiko.
På en skala fra et til fem vurderes risikoen ved CSC at til fire.
CSC vurderes som en risikofaktor af flere grunde. Projektet er meget komplekst og presset på tid – afleveringsdatoen blev for mere end et år siden skubbet til sommeren 2010. Samtidig vurderer rigspolitiet, at CSC har svært ved at finde nok personale til projektet.
Indbygget risiko
Risikovurderingen har været høj i flere år nu, og direktør for CSC's offentlig sektor arbejde, Fritjof Lind, fortæller, at firmaet konsekvent arbejder for at få bragt risikovurderingen ned.
"Der peges på den almindelige mangel på kvalificeret arbejdskraft. Det er fair nok at gøre det, for det er vigtigt, at vi hele tiden er opmærksomme på, hvad der er af risikomomenter," siger Fritjof Lind, der understreger at risikovurderingen ikke har flyttet sig i de seneste år.
Fritjof Lind forklarer, at der trods hård konkurrence om de bedste medarbejdere, er et råderum for CSC:
"Der er 3.000 medarbejdere i CSC Danmark, og der er muligheder for at allokere medarbejdere fra andre projekter, efterhånden som de bliver færdige," siger Fritjof Lind.
Han mener, at projektets omfang har betydet en høj risikovurdering fra begyndelsen. Fritjof Lind forklarer, at CSC netop i denne måned har leveret den sidste fase af designdelen af projektet.
Nu går konstruktionen af systemet for alvor i gang, og Fritjof Lind vurderer, at de seneste tidsplaner kommer til at holde.