Artikel top billede

Microsoft forbigår egen standard i Office-opdatering

Den ISO-godkendte OOXML-standard bliver ikke understøttet i Microsofts Service Pack 2 til Office. Kunderne må vente til næste Office-pakke O14 før de kan se og afprøve standarden.

It-giganten Microsoft har kæmpet hårdt for at udvikle, promovere og få ISO-godkendt sit eget XML-format, OOXML.

Men selskabet har valgt kun at understøtte det konkurrerende format ODF i sin Service Pack 2 til Office-pakken, der bliver frigivet i første halvår af 2009.

Det forventes derimod, at OOXML i den ISO-godkendte specifikation vil blive understøttet i Microsofts næste version af Office-pakken, der lige nu går under kodenavnet O14.

Samtidigt understreger Microsoft også, at selskabet vil deltage i den fortsatte udvikling af både OOXML og ODF, så der skabes fuld interoperabilitet mellem de to formater.

OOXML-standard ikke tilgængelig

Årsagen til, at Microsofts Service Pack 2 til Office ikke understøtter den ISO-godkendte version af OOXML, er, at ISO-standarden endnu ikke er tilgængelig.

"Vi understøtter dog naturligvis den eksisterende ECMA-standard af OOXML i Service Pack 2 til Office. Vi vil dog gerne være sikre på, at der ikke vil være problemer med eksempelvis bagud-kompatibiliteten, og derfor venter vi med den ISO-godkendte OOXML-standard til næste Office-pakke," forklarer teknologi-direktør Jasper Hedegaard Bojsen fra Microsoft Danmark.

Han fortæller, at Microsofts indlemmelse af ODF og PDF-formaterne sker ud fra en betragtning af, hvad der er bedst for brugerne – samt at Microsoft gerne vil være mere åbne over for standarder.

Forskel på standarder

ODF er dog på den anden side ikke nok for Microsoft, fordi de to formater ikke er ens.

Microsoft har først og fremmest udviklet OOXML for at sikre bagud-kompatibiliteten med Microsofts egne binære formater som eksempelvis .doc, som Jasper Hedegaard Bojsen kalder for en de facto standard.

"Og der vil i 99,9 procent af alle tilfælde ikke være nogen forskel på funktionen og udseendet, hvis man gemmer et dokument i et gammelt binært format i OOXML," forklarer Jasper Hedegaard Bojsen.

Han understreger dog, at ODF også har funktioner, der ikke findes i OOXML.

Udbyder konkurrenterne OOXML?

Microsoft tilbyder med Service Pack 2 til Office kunderne at gemme dokumenter i mere end 20 formater inklusive ODF og PDF.

Det sker ifølge Jasper Hedegaard Bojsen som en følge af, at Microsoft har lyttet til efterspørgslen på markedet.

"Nu håber jeg bare, at vores mange konkurrenter, der er store fortalere for ODF også vil understøtte OOXML," afslutter Jasper Hedegaard Bojsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere