Artikel top billede

Verdens unge Habbo-fans er bekymrede for klimaet, viser en Greenpeace-undersøgelse.

50.000 unge net-brugere frygter klimaforandringer

Klima-it: Teenagere er mere optagede at drivhusgasser end af terror, vold og stoffer, viser en undersøgelse blandt 50.000 unge brugere af online-fællesskabet Habbo.


En undersøgelse blandt 50.000 teenagere over hele verden viser, at 78 procent af alle teenagere oplever den globale opvarmning som et
alvorligt problem.

De er mere bekymrede over miljøet, end alle andre udfordringer, som verdenssamfundet står overfor, for eksempel terror, vold og stoffer.

Undersøgelsen er udført i et samarbejde mellem Habbo, der er et af verdens største online-fællesskaber for teenagere, og Greenpeace International

Undersøgelsens mål er at fortælle politikerne, at verdens unge synes, at miljøindsatsen er vigtig.

Tilfredse danskere

Verdens unge mener generelt, at deres regeringer prioriterer miljøet alt for lavt, og er mere optagede af vold og terror, end af den globale opvarmning.

Men her skiller danske teenagere sig ud fra teenagere i andre lande.

Danske unge er nemlig ganske godt tilfredse med regeringens prioriteringer, og mener at den prioriterer miljøet højt.

Hug til USA

Hvad angår forurening er der især hug til USA blande de unge Habbo-brugere.

39 procent af dem mener, at amerikanerne er ansvarlige for hovedparten af de drivhusgasser, der udledes i miljøet, men 24 procent tildeler Europa den tvivlsomme ære.

19 procent udpeger asiaterne som hovedskurke, og i undersøgelsen mener de asiatiske unge, at det især er deres egne lande, der forurener mest.

Selvom teenagerne udpeger USA som hovedårsagen til miljøproblemerne, er 25 procent af de amerikanske teenagere stadig ikke helt overbevist om, at den globale opvarmning faktisk har noget på sig.

Vi kan nå det endnu

Over halvdelen af de unge mennesker, 64 procent, mener stadig, at vi kan nå at stoppe den globale opvarmning.

Danske unge er lige så optagede af klimaudfordringen, som unge i resten af verden, men er knap så villige til at gøre noget for at imødegå den.

For eksempel er danske unge ikke nær så positive overfor genbrug eller sætte deres forbrug ned og begynde at købe økologisk.

De 49.243 teenagere, der deltog i undersøgelsen, kommer fra 20 lande. 712 er danskere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere