Artikel top billede

Illustration: Original "Uncle Sam"-plakat med teksten "I Want You - for U.S. Army".

Danske firmaer kæmper fortsat om it-chefer

På trods af tegn på økonomisk opbremsning, er it-chefer og it-medarbejdere fortsat i høj kurs. En headhunter giver her råd til, hvordan du gør dig synlig på markedet.

På trods af snigende tegn på opbremsning i økonomien, er it-chefer og it-medarbejdere fortsat en mangelvare.

Både fagforening og arbejdsgiverforening beretter om underskud af it-folk.

”Vore medlemmers beretninger om mangel på arbejdskraft er uforandrede. Vi har ganske vist læst i aviserne om begyndende afmatning senere på året; men indtil videre har det ikke sat sig spor i medlemskredsen - snarere tværtimod:

Vi mangler stadig kvalificerede folk - hvilket fortsat driver folk til off-shoring til Østeuropa, Indien, Vietnam og Kina,” siger direktør Tom Togsverd fra ITEK under Dansk Industri.

Han tror faktisk ikke på, at manglen på kvalificerede medarbejdere vil aftage for vort erhverv, idet stadigt flere kunder kravler op i værdikæden og derfor ansætter stadigt flere af vore specialister.

”Men er du i en amerikansk ejet virksomhed, er ejerne meget obs på, at der skal 'rightsizes', hvilket også vil kunne ramme 'kolonierne' - men for erhvervet som helhed tror jeg ikke på, at vi får rigeligt med folk med spidskompetencer,” siger han.

Ledighed falder fortsat

Fagforeningen Samdata oplever samme tendens.

”Vores oplevelse er, at it-folk fortsat er i høj kurs,” siger formand Pia Brade fra Samdata.

Hun forklarer, at it-firmaer i dag hugger medarbejdere fra hinanden.

Også fagforeningens ledighedstal viser, at flere kommer i arbejde.

”Der er fortsat i flad i vores ledighedstal, men faldet er knap så voldsomt som i efteråret,” siger hun.

Dusør på it-hoveder

Manglen på medarbejdere giver gode betingelser for dusørsites.

Partner Anders Bach Nielsen fra dusørsitet SpotAJob.dk mærker heller ikke en mindre efterspørgsel.

”Vi kan ikke mærke en opbremsning på portalen. Vores eksisterende kunder har kontinuerligt nye udfordringer som vi bliver bedt om at løse, så der kommer løbende nye jobs på siden,” siger han.

Han oplyser, at portalen udbetaler stadig flere dusører, i øjeblikket fire om måneden. Især it-folk gives der gode dusører for.

”Vi har højest dusører på udviklerstillinger. 90.000 kroner for en Ruby on Rails udvikler til en udenlandsk virksomhed og 26.000 kroner for en API-udvikler til TraceWorks,” siger han.

De reelle udbetalinger er dog væsentlig mindre.

”Den højeste dusør vi har udbetalt i SpotAJob i Danmark er på 20.000 kroner,” siger han.

Bliv headhuntet

I headhunter branchen er også fortsat gyldne tider.

”Manglen på gode it-medarbejdere er ikke forbi – vi oplever ikke nogen større opbremsning. Nogle af de amerikanske selskaber har periodiske ”hirring freezes”, som af nogen kan opfattes som en mindre opbremsning,” siger headhunter Jannie Kluge, partner Kluge og Partners.

Hun mener derfor fortsat, at der er gode muligheder for it-chefer og specialister for at blive headhuntet.

Det kræver blot, at man gør sig lidt synlig på markedet.

”Vær åben for at dyrke dit netværk, vær ikke kun interesseret i dialog, når du selv har brug for det. Tænk langsigtet – du ved aldrig hvad fremtiden bringer,” lyder et af hendes råd.

Et andet råd til it-folk, der ønsker at skifte under de nuværende gunstige betingelser er, at opsøge en headhunter.

”Udvælg dig max to-tre headhuntere, du opfatter som seriøse, og som også er interesseret i at dit karriereskift bliver rigtigt,” siger hun.

Læs også: Sådan bliver du headhuntet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere