Artikel top billede

It-cheferne holder i stigende grad øje med de ansatte. Mens sikkerhed tidligere primært koncentrerede sig om teknologi og dernæst proces, er det nu menneske-aspektet, der er sværest at kontrollere.

It-sikkerhedschefer sætter firmaets omdømme først

It-sikkerhedschefer prioriterer virksomhedens brand højere end sikring af kundernes datasikkerhed, kontrol af identitetstyveri og beskyttelse mod brud af love.

Computerworld News Service: Skade på omdømmet står igen øverst på dagsordenen for it-sikkerhedschefer.

Ifølge en global undersøgelse af flere end 7.500 it-sikkerhedsfolk svarede 71 procent, at deres topprioritet er at undgå skade på brandet, hvilket er foran andre varme emner, som sikring af kunders datasikkerhed, kontrol af identitetstyveri og beskyttelse mod brud af love og reguleringer.

Undersøgelsen blev foretaget af Frost & Sullivan på vegne af ISC2, der udsteder certificeringer inden for it-sikkerhed.

Ifølge Howard Schmidt, en tidligere sikkerhedsrådgiver ved Det Hvide Hus, vil sikkerhed i fremtiden være lagt ind i systemer, netværk og processer.

"Sikkerhed er begyndt at blive bygget ind i infrastrukturen," udtaler han.

"Tidligere var det ligesom at købe en bil og så være nødt til at købe bremserne som ekstraudstyr. Vi har så sandelig passeret et vendepunkt."

Konsolidering

Schmidt tilføjer, at konsolidering i sektoren hjælper til i den proces med aftaler fra de sidste par år, såsom EMC, der købte RSA Security, og Symantec, der slog sig sammen med Veritas.

Schmidt forstår også godt de, der ønsker en retablering af en enhed, der er dedikeret til at håndtere computerkriminalitet.

"Der er dette spørgsmål, om high-tech burde underlægges en anden form for organisering. Selv om jeg mener, at konsolidering er godt for industrien, tror jeg, det er lidt for tidligt for offentlige institutioner. De bør have en koncentreret enhed, for ellers vil de være nødt til at konkurrere om ressourcerne."

Louis Gamon, regional direktør i Europa og Afrika for Informations Systems Security Association, er kritisk overfor regeringen og "hvor lidt den er opmærksom på cyberkriminalitet. Der er en overbevisning om, at det hører til småtingsafdelingen, men vi taber flere penge til e-kriminalitet end til narkokartellerne."

Schmidt advarer dog, at der er behov for større grundighed i definitionerne af computerkriminalitet.

"Der er en opfattelse, at termen 'organiseret kriminalitet' betyder nogen med solbriller, der styrer alting fra bagsædet af en Rolls-Royce," udtaler han og bemærker, at kriminelle bander ofte ingen forbindelser har med mafialignende organisationer eller terrorisme.

Fortsættes...

Risikostyring er almen viden

Ifølge bestyrelsesmedlem for ISC2, Richard Nealon, har it-sikkerhedschefer et stigende behov for at spille en rolle i en bredere risikostyring, og byder reguleringer velkommen til at spille en rolle i at øge sikkerheden for organisationer.

"I dag er risikostyring en del af den almene viden, når man starter en virksomhed. På samme måde, som man bruger revisorer til at tage sig af regnskabet, bruger man sikkerhed til risikostyring.

Det, som reguleringerne har gjort, er vidunderligt i forhold til at have forudset subprimekrisen. Sarbanes-Oxley fik os til at dokumentere vores processer og gjorde dem mere robuste og mulige at styre. Jeg troede, der ville være let og behageligt, men det var besværligt. Det har dog vist sig som en overordentlig fordel at være SOX-compliant."

Nealon fortæller, at han ser en stigning i mere strømlignede og professionelle sikkerhedstrusler.

"Indtil nu har vi levet en beskyttet tilværelse, og vores største trussel var folk uden større forbryderisk hensigt, motivation, teknologi eller uddannelse.

De var børn, der programmerede, eller entusiaster, og de fleste trusler kom fra den kant. Nu er der motivation, og der er penge på spil. Nu laver de en forretningsplan, søger midler, allokerer ressourcer, og de gør det grundlæggende for profit. De er meget sofistikerede, så kollektivt som branche og individuelt som virksomheder er vi nødt til at bruge kontrolinstanser til at sikre, at vi ikke rammes som mål."

Sociale netværkstrusler vil ifølge Nealon også forblive en bekymring.

"Sikkerhed var før i tiden hovedsagligt teknologi og dernæst proces, så man havde en kontrollerende teknologi, såsom et antivirusprogram eller en firewall og en proces såsom patching og opdatering.

Nu er det menneske-aspektet, der er sværest at kontrollere. Se for eksempel på, hvad Kevin Mitnick (en berygtet amerikansk cyberkriminel, red.) gjorde. Han var vældig charmerende og kompromitterede systemer gennem mennesker."

Ifølge bestyrelsesmedlem for ISC2, Peter Berlich, er it-sikkerhedschefers rolle stadig afhængig af arbejdsgiverens og branchens karakter, selv om profilen på sikkerhed er langt større end tidligere. Han sætter det på spidsen ved at spørge:

"Hvis ens virksomhed laver sæbe, er der så behov for, at man som it-sikkerhedschef sidder i bestyrelsen?"

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere