Artikel top billede

Steffen Meyer, administrerende direktør og medejer af Mark Information, ser selv sin virksom-hed som et eksempel på et softwarehus, "der skal til at tænke på at vokse i udlandet".

Mark Information høster succes med dataopsamling

Mark Information, der tilbyder løsninger, som holder styr på alt i en virksomhed fra bemandingsplanlægning til adgangskontrol, øgede resultatet før skat med en faktor 16.

Løsninger til dataopsamling i produktionsmiljøer i store industrivirksomheder er en god forretning.

"I øjeblikket oplever jeg, at virksomhedernes krav til omstilling og reaktionsevne er større end nogen sinde tidligere, og det smitter af på vores forretning," siger Steffen Meyer, administrerende direktør og medejer af Mark Information.

Helt konkret har det betydet, at selskabets omsætning steg fra 48 millioner kroner i 2006 til 57 millioner i 2007, mens resultatet før skat røg i vejret med en faktor 16 fra en kvart million i 2006 til godt fire millioner kroner i 2007.

Status lige præcis nu

Mange virksomheder er ind imellem i den situation, at de har brug for at vide præcis, hvad status er i virksomheden netop nu.

"Den situation gør os til en såkaldt missionskritisk leverandør af systemer, der i detaljer overvåger, hvordan en virksomhed bruger sine ressourcer," forklarer Steffen Meyer.

Mark Information har groft sagt to varemærker til dataopsamling:

Løsningerne måler dels, hvornår folk kommer og går, dels hvad de laver, når de er på arbejdspladsen. Det sker igennem job- og bemandingsplanlægning, projektregistrering, tidsregistrering samt adgangskontrol.

Moderselskabet har hovedkvarter i Danmark og salgsselskaber i Danmark, Sverige og England samt filial i Norge.

Ledelsen overtog selskabet

Sidste år gennemførte ledelsen i Mark Information med bestyrelsesformand Torkel Olrik i spidsen et såkaldt management buyout.

På det tidspunkt ejede Hauen Holding 70 procent af aktierne mens bestyrelsesformanden sad på de sidste 30 procent.

Ledelsen ejer selskabet

Nu har Torkel Olrik øget sin ejerandel til 70 procent, mens følgende fem ledere i Mark Informations ledergruppe sidder på de sidste 30 procent: Administrerende direktør Steffen Meyer, firmaets svenske landeansvarlige Henrik Trolle, udviklingsdirektør Niels Bredegaard, økonomidirektør Susanne Prang og partnerdirektør Tommy Nygaard Hansen.

Hvis salatvognen vælter

Et eksempel på, hvor Mark Informations systemer samler data, er Tivoli.

I sæsonen har Tivoli 120 forlystelser åbne, og her kan forholdsvis små hændelser have vidtstrakte konsekvenser. Tingene ændrer sig hele tiden, og dét skal der tages højde for.

"Hvis for eksempel lastvognen med salathoveder vælter, ser situationen markant anderledes ud for de madsteder, der pludselig ikke får den lovede salat," siger Steffen Meyer som et eksempel på, hvor langt dataopsamlingsløsningerne fra Mark Information rækker.

Konkurrenterne lurer derude, men billedet er lidt broget og varierer alt efter, hvilket af virksomhedens to forretningsområder, der kigges på.

"Ser du på stempeluret, så er der måske 100 konkurrenter og heraf måske to eller tre rigtig gode. Hvis du vil have en mere avanceret løsning, så har vi måske en enkelt potentiel konkurrent, og det er Lessor.

Egentlig er Lessor en lønsystemsleverandør, men da selskabet købte Silkeborg Data, fik det mere på programmet," siger Steffen Meyer.

Han tilføjer, at der også findes "en del udenlandske konkurrenter, som vi ikke rigtig mærker herhjemme endnu."

Nogenlunde samme niveau

Om forventningerne til indeværende år siger direktøren for Mark Information:

"Vi holder den vækststrategi, vi har lagt frem mod 2010. For 2008 forventer jeg, at vi har en vækst på nogenlunde samme niveau som i 2007."

Steffen Meyer ser Mark Information som et typisk eksempel på et dansk softwarehus, "der skal til at tænke på at vokse i udlandet."

Skandinavien er hjemmemarked

Hjemmemarkedet, det vil sige Danmark, Norge og Sverige, vokser organisk, selv om det også for Mark Information er svært at få fat i nye medarbejdere.

I udlandet sker alt salg gennem partnere, mens Mark Information i Danmark, Norge og Sverige sælger direkte til kunderne.

Mark Information betragter sig som værende i ERP-markedet, men tilhører den del, som Gartner benævner CPM eller Collaborative Production Management – hvor også CAD/CAM og MES – Manufacturing Equipment Systems ifølge Steffen Meyer hører hjemme.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere