Artikel top billede

Partier udskyder beslutning om tvangs-medielicens

En omlægning af licensen er blevet udskudt til senere på året. Forhandlingerne strandede blandt andet, fordi DF ville ikke bruge penge på DR, fortæller SF's Holger K. Nielsen

Den omlægning af licensen, der ifølge DR ville medføre en ekstra licensindtægt på 75 millioner kroner, er blevet udskudt.

Det skriver business.dk.

Der har været intense forhandlinger mellem regeringen og de øvrige partier i Folketinget om den omvendte licensmodel, som regeringen hidtil har modsat sig.

Den omvendte licensmodel medfører, at alle danskere i udgangspunktet skal betale licens, og ikke som nu tilmelde sig.

Hvad skal pengene gå til?

"Det handlede om en framelde-model i sammenhæng med en replanlægning af FM-båndet, og hvad pengene i øvrigt skulle bruges til," fortæller medieordfører for SF, Holger K. Nielsen, til Computerworld.

Den store knast i forhandlingerne var fordelingen af den ekstra sum penge, som den omvendte licensmodel vil resultere i.

Penge som Dansk Folkeparti er imod at lade indgå i DR's eksisterende budget.

Partiet ønsker, at de ekstra midler skal gå til finansiering af den bebudede replanlægning af FM-båndet, der skal give flere landsdækkende, kommercielle radiokanaler. SF og flere andre partier ønsker derimod, at pengene skal gå til DR.

"DF ville ikke bruge penge på DR"

Ifølge SF's medieordfører var der dog flere forklaringer på udskydelsen.

"Det skyldes, at det var et forkert tidspunkt, forhandlingerne fandt sted på. Pludselig blev det fremskyndet af finanslovsforhandlingerne, selv om man er i gang med en midtvejs-evaluering. Derfor var tiden ikke moden til det," siger Holger K. Nielsen.

"Men hovedgrunden, til at vi ikke blev enige, var, at Dansk Folkeparti ikke ville bruge nogen penge på Danmarks Radio."

Forhandlingerne ser nu ud til først at blive genoptaget, når revisionsfirmaet KPMG er færdig med en rapport om DR's milliardbyggeri, der har overskredet budgettet med 1,7 milliarder kroner.

Det har ikke umiddelbart været muligt at træffe Dansk Folkepartis kultur- og medieordfører, Karin Nødgaard, for en kommentar.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere