Den omlægning af licensen, der ifølge DR ville medføre en ekstra licensindtægt på 75 millioner kroner, er blevet udskudt.
Det skriver business.dk.
Der har været intense forhandlinger mellem regeringen og de øvrige partier i Folketinget om den omvendte licensmodel, som regeringen hidtil har modsat sig.
Den omvendte licensmodel medfører, at alle danskere i udgangspunktet skal betale licens, og ikke som nu tilmelde sig.
Hvad skal pengene gå til?
"Det handlede om en framelde-model i sammenhæng med en replanlægning af FM-båndet, og hvad pengene i øvrigt skulle bruges til," fortæller medieordfører for SF, Holger K. Nielsen, til Computerworld.
Den store knast i forhandlingerne var fordelingen af den ekstra sum penge, som den omvendte licensmodel vil resultere i.
Penge som Dansk Folkeparti er imod at lade indgå i DR's eksisterende budget.
Partiet ønsker, at de ekstra midler skal gå til finansiering af den bebudede replanlægning af FM-båndet, der skal give flere landsdækkende, kommercielle radiokanaler. SF og flere andre partier ønsker derimod, at pengene skal gå til DR.
"DF ville ikke bruge penge på DR"
Ifølge SF's medieordfører var der dog flere forklaringer på udskydelsen.
"Det skyldes, at det var et forkert tidspunkt, forhandlingerne fandt sted på. Pludselig blev det fremskyndet af finanslovsforhandlingerne, selv om man er i gang med en midtvejs-evaluering. Derfor var tiden ikke moden til det," siger Holger K. Nielsen.
"Men hovedgrunden, til at vi ikke blev enige, var, at Dansk Folkeparti ikke ville bruge nogen penge på Danmarks Radio."
Forhandlingerne ser nu ud til først at blive genoptaget, når revisionsfirmaet KPMG er færdig med en rapport om DR's milliardbyggeri, der har overskredet budgettet med 1,7 milliarder kroner.
Det har ikke umiddelbart været muligt at træffe Dansk Folkepartis kultur- og medieordfører, Karin Nødgaard, for en kommentar.