Artikel top billede

Microsoft lægger HD DVD i graven

Microsoft dropper HD DVD, efter Toshiba i sidste uge lagde formatet i graven. Den største medie-format-krig siden 1980'ernes krig mellem VHS og Betamax er nu slut.

Microsoft planlægger at droppe al fremtidig produktion af HD DVD-afspillere og samtidig dumpe priserne på de apparater, der allerede er produceret.

Det sker, efter japanske Toshiba i sidste uge besluttede at lægge HD DVD-formatet i graven og dermed entydigt kapitulere til det konkurrerende Blu-ray-format, som Sony står bag.

Beslutningen fik straks den amerikanske film-branche til at følge trop, og det har sat Microsoft under voldsomt pres som en af de sidste tilbageværende støtter af HD DVD-formatet, som anvendes som supplement til selskabets Xbox 360-spilkonsoller.

Microsoft mener ikke, at kapituleringen vil få den store effekt, fordi selskabet sælger HD DVD som supplement til selve spilkonsollen.

Krigen er slut

Microsoft meddeler dog, at selskabet fortsat vil stå bag de udstedte garantier om support for HD DVD-afspillere, der allerede er solgt. Det drejer sig angiveligt om op til 300.000 styk.

“HD DVD er en af de måder, hvorpå vi tilbyder en high definition-oplevelse til kunderne, og vi vil fortsat give vores kunder muligheden for at ny digital kvalitet i film og tv-udsendelser,” lyder det fra Microsoft.

Med beslutningen er den måske største format-krig i mediebranchen siden krigen mellem VHS og Betamax-videoformaterne i 1980'erne slut.

Det blev regnet for en stor sejr for HD DVD-lejren, da Microsoft besluttede sig for at gå med. Dermed sluttede selskabet trop med Toshiba, Intel, NEC samt et par af de store filmstudier i Hollywood.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere