Den danske specialist inden for indlejret software, Embedit, der i fjor blev købt af den norske børsnoterede konkurrent, Data Respons, er nu endelig blevet lagt i graven.
Ved indgangen til 2008 blev det gamle selskab reelt slugt af Data Respons.
Men selv om Embedit som selvstændigt selskab er et overstået kapitel, lever store dele af selskabet videre i Data Respons danske afdeling.
Således består Embedits gamle afdelinger i Skanderborg og Sønderborg stadig.
Embedit lever videre
Og det var da også Embedit, der leverede de fleste udviklingskompetencer i forbindelse med fusionen, ligesom direktøren for Embedit, Tommy Andersen, nu blot har skiftet selskabsnavnet på visitkortet ud med Data Respons.
Meget er det samme.
Alligevel ser det ud til, at det norske selskabs opslugning af virksomheden faktisk har haft en endog meget positiv effekt for det tidligere Embedit.
Data Respons vokser
I hvert fald er virksomheden i løbet af det senest år vokset på alle fronter, fortæller administrerende direktør Tommy Andersen:
"Både på indtjening og omsætning har vi oplevet næsten en fordobling," siger han og fortsætter:
"Og for et år siden var vi omkring 45 ansatte. Nu er vi 110," konstater Tommy Andersen.
Endelig momentum
Dermed ser det langt om længe ud til, at det tidligere hårdtprøvede Embedit vil få det længe bebudede momentum på det danske marked, som det var så svært at nå før i tiden.
Kampen har nemlig været sej, og det blev ikke gjort nemmere af Flextronics lukning i 2004. Alene den omstændighed kostede 40 procent af omsætningen.
Ifølge Tommy Andersen er der en god forklaring på, hvorfor det der tidligere syntes som en Sisyfos opgave nu kan lade sig gøre:
Nu på tre ben
"Embedit var en rent udviklingsselskab. Vi solgte timer, men havde for eksempel ikke en hardware-platform, som Data Respons har haft," siger Tommy Andersen.
Så tidligere - når udviklerne fra Embedit skulle sælge udviklingstimer - foregik det fra scratch. Når løsningen var kodet, var det som regel kundens udfordring at drive produktionen videre.
Sådan er det ikke længere, fortæller Tommy Andersen:
"Med Data Respons har vi fået to yderligere forretningsmæssige ben. Det ene er en hardwareplatform, så vi reelt kan distribuere hardware til indlejrede løsninger. Det andet er kombinationen af hardware og udviklingen, hvor vi nu kan producere den endelige løsning til kunden," siger Tommy Andersen.
Udviklingskræfter savnet hos Data Respons
Ifølge Tommy Andersen var der før opkøbet en stor efterspørgsel fra kunderne om at levere komplette løsninger.
Det kunne Embedit ikke i den tidligere udformning.
Til gengæld var Embedit rig på udviklingskompetencer, og Data Respons på de komplette løsninger - og det forretningsmæssige ægteskab blev en realitet.
Mindre konjunkturfølsomt
Tommy Andersen håber desuden også på, at de tre ben kan gøre firmaet mindre konjunkturfølsomt.
"Min håb er selvfølgelig, at alle tre ben ikke har den samme konjunkturfølsomhed på samme tid," siger han.
31. januar offentliggør Data Respons sit regnskab.