A. P. Møller svarer

Flere kilder peger på, at salget af Mærsk Data til IBM var en af rødderne til it-problemerne hos Maersk Line. Men det er ikke A. P. Møllers opfattelse.

Tilbage til artikel-oversigten: It-arven hos A.P Møller.

I forbindelsen med afdækningen af it-problemerne hos Maersk Line, har Computerworld flere gange opfordret en repræsentant fra A. P. Møller – Mærsk Gruppen til at medvirke med koncernens syn på hele sagen.

Det er endnu ikke blevet til et decideret mundtligt interview.

Men her svarer kommunikationsmedarbejder Rikke Fabian Jensen skriftligt på en række konkrete spørgsmål:

Flere kilder hævder, at problemer med medarbejderflugt hos IBM var med til at forsinke it-systemet – men A. P. Møller har i medierne frikendt leverandøren IBM for at have nogen skyld. Hvordan kan det være?

“Vi har ikke haft noget at udsætte på IBM.”

Ifølge en kilde stillede I meget voldsomme krav til systemet, som Mærsk Data og DMData havde svært ved at honorere. Hvad siger I til det?

“Vores globale forretning er kompleks, og derfor er kravene til systemerne naturligvis også komplekse. Dog ikke mere, end hvad der normalt ses i store, mangestrengede forretninger.”

A. P. Møller - Mærsk valgte at sælge Mærsk Data og DMData, samtidig med at de to selskaber var i færd med at udvikle det forretningskritiske system til Mærsk Sealand. Hvilke overvejelser havde I om denne proces?

“Det så vi som uafhængigt af hinanden.”

Arbejdet med udviklingen af systemet gik ikke godt, så der blev lavet en ny serviceaftale (ISA). Hvorfor var det nødvendigt?

“De to forhold var uafhængige af hinanden. ISA-aftalen dækker driften af systemer, ikke udvikling. I øvrigt dækker ISA samtlige de systemer, IBM kører for os.”

Hvorfor ventede I indtil offentliggørelsen af halvårsregnskabet i august med at fortælle, at store dele af det nye it-system først blev implementeret i juli i år?

“Vi har løbende oplyst, at vi var i færd med at udrulleit-systemer. Det var altså en proces, der var i gang, og som blev afsluttet i juli i sommer.”

Hvad har vanskelighederne med it-systemet kostet koncernen?

“Det ønsker vi ikke at oplyse.”

Tilbage til artikel-oversigten: It-arven hos A.P Møller.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere