Tilbage til artiklen : Her er it-branchens bedste arbejdspladser 2007.
Hos Cisco er familien sat i højsædet med børnerum og hjemmearbejdspladser. Det er nødvendigt i en tid, da it-folk samtidigt er etablerede familiemennesker.
En gang om året afholder Cisco i Danmark Kids@Work-dag for de ansattes børn, som bliver inviteret til en dag på arbejde.
Der bliver sørget for underholdning, og samtidig får børnene indblik i deres forældres arbejdsverden.
"Formålet med Kids@Work-dag er at øge balancen mellem arbejde og privatliv for medarbejderne. For vi vil gerne sørge for, at vores medarbejdere føler sig som hele mennesker, og ikke at de går på arbejde på bekostning af deres familie," siger marketingchef hos Cisco Danmark, Dorte Dahlin.
Stor fornøjelse
Hun har selv tre børn, der altid kommer med til arrangementet.
"Det er en stor fornøjelse for alle børnene, og vi planlægger en masse aktiviteter på forhånd," fortæller hun.
Med hovedkontor i København og en lokalafdeling i Århus sørger 100 medarbejdere for de danske kunder af Ciscos netværks- og internetinfrastruktur til erhvervslivet og den offentlige sektor.
På verdensplan er Cisco førende i markedet og har omkring 54.500 medarbejdere.
Hjemmearbejdsplads
Til Kids@Work blev der også lavet videoer, hvor børnene blev spurgt om deres forældres arbejde.
Budene var lige så forskellige som børnene, men den almindelige opfattelse hos de helt små var dog, at deres forældre spillede computerspil.
"Nogle vidste godt, at det havde noget med internettet eller telefoni at gøre. Da vi prøvede at få dem til at forklare, hvad det så betød, havde de helt specifikt fået at vide hjemmefra, hvad det var. Der kom nogle bud såsom: Min far arbejder med at sælge router og switch," siger marketingchefen.
Alle medarbejdere hos Cisco Danmark har en hjemmearbejdsplads og meget fleksible arbejdsforhold.
Der er ikke et formelt krav om at være på kontoret i en fastlagt arbejdstid, så længe de ansatte følger gængse principper om at stå til rådighed.
Samtidig kan medarbejderne arbejde hjemme, når de har sygt barn.
Ved behov for at komme forbi kontoret med et barn, der har fri fra skole, er der indrettet børnerum med computer, bøger og legetøj.
"Alene det, at man har et børnerum gør, at alle føler, at det er i orden at tage sine børn med. Det er nødvendigt, at alle har et velfungerende privatliv, og at vi har en familie, fokuserer på den og prioriterer den højest.
Ellers er man ikke hele mennesker og fungerer ikke på arbejde," siger marketingchefen.
Ideen med børnerummet er at hjælpe medarbejderen. Dorte Dahlin er selv en flittig bruger af børnerummet.
"Det er vigtigt, at medarbejdere med børn ved, at Cisco støtter op om, at familien er det vigtigste. Når man har balance mellem arbejde og privatliv, har man også en bedre medarbejder. Så kan man bedre tænke kreativt og har mere overskud," forsikrer Dorte Dahlin.
Etablerede
Marketingchefen fortæller, at it-branchen for nogle år siden bestod af folk, der var i midten af 20'rne. Nu er de nået dertil, hvor de fleste er etablerede familiemennesker og har børn.
"Hvis vi vil gøre os håb om at få vores andel af de ressourcer i en verden, hvor der ikke er uendeligt mange ressourcer, bliver vi også nødt til at agere ud fra, at de er familiemennesker," fremhæver Dorte Dahlin.
”Man kan bedre tænke kreativt, hvis man ikke hele tiden er presset til at skulle finde løsninger på, hvordan man får hentet sine børn, og hvordan man får sit privatliv til at fungere. Så har man meget mere overskud på sin arbejdsplads,” fortæller marketingchefen i Cisco Danmark.
HR-struktur ligger online
Ciscos HR-struktur ligger online.
Ved at taste sit spørgsmål kan man få svar på alt fra systemet på kort tid. Men det frigør ikke den nærmeste manager for det personlige ansvar.
"Vi bruger interne web-systemer, men vores personaleledelse er mere end nogle web-systemer. For oven i vores avancerede systemer er der den nærmeste manager, der har et personligt ansvar. Vi går netop meget op i, at begge dele fungerer," understreger hun.
Ved særlige krisesituationer retter lederen henvendelse til den pågældende medarbejder.
"Ledelsen er tæt på medarbejderne og har et ansvar og tager det ansvar. I hver enkelt situation vurderer den nærmeste leder, hvilken hjælp der vil være bedst. Det gør man kun brug af i få situationer, og hvis man mener, at det vil gøre en forskel for medarbejderen," siger Dorte Dahlin.
Hvis en medarbejder for eksempel er ude for en alvorlige situation, tilbyder Cisco alle former for hjælp, eksempelvis psykologhjælp eller fysioterapi. Samtidig kan medarbejderne ringe til en hotline og få hjælp.
"Jeg blev selv tilbudt det, da jeg var ude for et alvorligt biluheld. Det første, der skete, var, at min chef ringede til mig for at høre, hvordan det gik med mig, og hvordan vi var kommet i gennem det i familien.
Jeg fik at vide, at der var mulighed for at ringe og tale tingene igennem," forklarer marketingchef Dorte Dahlin.
Tilbage til artiklen : Her er it-branchens bedste arbejdspladser 2007.