Staten lokker med udbud til 40 millioner

Økonomistyrelsen har sendt udviklingen af et it-system, der skal udbredes på tværs af alle statslige institutioner, i udbud. Vicedirektør Henrik Pinholt efterspørger en standardydelse.

Udviklingen af ét fælles statsligt indkøbs- og faktureringssystem til en anslået værdi af 30-50 millioner kroner er netop sendt i udbud.

"I dag benytter de statslige institutioner en lang række forskellige systemer til indkøb og fakturering.

Målet er ar få ét fælles system til at foretage indkøb og fakturering og få én snitflade til økonomisystemet," siger Henrik Pinholt, vicedirektør, Økonomistyrelsen.

I udbudsmaterialet vurderes kontrakten at have en værdi af 30 til 50 millioner kroner hvori indgår driften af systemet i en fem-årig periode.

Vil undgå skandaler

For at undgå at bidrage til spektakulære udviklings-skandaler som Amanda griber Økonomistyrelsen udbuddet fat på en lidt anderledes måde.

"Vi efterspørger en standardydelse og er parat til at tilrettelægge vores arbejdsgange, så de passer til systemet for at undgå for mange tilretninger," siger Henrik Pinholt.

Styrelsen forventer at prækvalificere tre leverandører, som derefter skal konkurrere efter konceptet "konkurrencepræget dialog."

"Normalt kommer leverandørerne med tilbud på basis af en kravsspecifikation og så vælger vi et af tilbuddene. Her får vi et foreløbigt bud fra det prækvalificerede, som vi så diskuterer med leverandørerne.

De går hjem og kommer igen med et revideret foreløbigt tilbud, og sådan fortsætter det, til vi er tilfredse, og beder dem om at komme med deres endelige tilbud," forklarer Henrik Pinholt.

Nemmere og bedre

Ifølge vicedirektøren giver 'konkurrencepræget dialog' en løsning, der langt bedre svarer til styrelsens forventninger og oven i købet er lettere at have med at gøre for leverandøren.

Henrik Pinholt forventer, at systemet er i pilotdrift i et antal statslige institutioner i slutningen af 2008.

I øjeblikket køber de statslige institutioner ind via indkøbsportaler som DOIP (Den Offentlige IndkøbsPortal), Gatetrade og Ibistic, og det vil derfor være naturligt, at virksomhederne bag disse portaler er blandt de bydende.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere