Ved du, hvilke data, du skal beskytte?

Når det handler om at sikre virksomhedens informationer, er mange firmaer usikre på, hvilke data, der skal beskyttes.

Computerworld News Service: Det er de færreste firmaer, der kender omkostningerne ved ikke at sikre deres data.

Det viser en undersøgelse gennemført af AIIM-The ECM Association.

Når de blev spurgt om, hvad den væsentligste årsag til at sikre data var, svarede de fleste af respondenterne, at risikominimering var hovedårsagen.

Som nummer to kom regelmæssig vedligeholdelsesprocedurer, virksomhedens it-sikkerhedspolitik, e-discovery og bekymring over retslige forhold.

28 procent vidste ikke, hvilke af deres data, der krævede særlig kontrol for at sikre dets validitet og sikkerhed.

40 procent svarede, at de ikke havde nogen idé om, hvorvidt der havde været forsøg på uretsmæssig adgang til de beskyttede data indenfor de seneste to år.

41 procent vidste ikke, om der utilsigtet var blevet uploadet eller slettet data.

Naiv tilgang

"Der er nærmest en modstand mod at bruge tid og penge på data-beskyttelse, fordi der er et naivt håb om, at hvis ingen opdager det, så behøver vi ikke bekymre os om det," siger Carl Frappaolo, vicepræsident i AIIM Market Intelligence og forfatter af rapporten.

AIIM er en professionel organisation, der leverer markedsanalyser af, og tilbyder uddannelse om, indholds-beskyttelses-teknologier og praksis på området.

Respondenterne svarede også, at de fandt det udfordrende, at lave et case-studie af deres indsats indenfor indholdsbeskyttelse.

Kun få sagde, at de krævede en investeringsafkast-analyse (ROI), når de skulle iværksætte data-beskyttelses-initiativer. 75 af de, der foretog en analyse af investeringsafkastet, fik ikke et acceptabelt afkast.

Carl Frappaolo siger, at det skyldes, at de fleste firmaer har store problemer med at beregne omkostningerne. Som en undtagelse, nævner han et firma, han arbejdede sammen med.

"En dag fandt en fra ledelsen ud af, at der var omkostninger for over en million dollars til konsulenter, der hjalp med e-discovery.

Det fik dem til at indse, at de økonomisk kunne forsvare indkøbet af ny software. Det er ikke alle, der er så heldige, at de opdager den slags," siger Carl Frappaolo.

Rapporten kan downloades her.

Oversat af Bo Madsen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere