Oracle byder 36 milliarder kroner for BEA

BEA Systems er et efterspurgt firma. Kort tid efter milliardæren Carl Icahns overtagelsesforsøg, byder Oracle nu knapt 36 milliarder for firmaet.

Database- og middlewaregiganten Oracle har lagt knapt 36 milliarder på bordet for at købe business software-producenten BEA Systems.

Det skriver Wall Street Journal.

"Vi tror, at vores kontante tilbud er den bedste løsning for BEAs aktionærer samt virksomhedens ansatte og kunder," siger Oracles præsident Charles Philips til Wall Street Journal.

Han fortæller, at tilbudet kommer efter flere års samtaler, og han ser frem til en afslutning på handlen hurtigst muligt.

Andet bud på få dage

Buddet kommer kun få uger efter, at BEA Systems afsluttede sin populære BEAworld-konference.

Men mere interessant, så følger Oracle i hælene på BEA-aktionæren og milliardæren Carl Icahns
bud på en overtagelse af selskabet.

Han har 8,5 procent af aktierne i BEA, hvilket svarer til 33,5 millioner aktier, og det forventes, at han kan lægge flere milliarder i kontanter, hvis en overtagelse skulle komme på tale.

"At Icahn stiller skarpt på BEA, der på aktivsiden består af intellektuelle rettigheder, kan være et signal om, hvad der kommer til at ske i den teknologiske verden," udtalte en medarbejder, da Carl Icahn fremførte sit tilbud.

BEA afviste dog at kommentere Carl Icahns tilbud.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere