Microsoft Office er også Business Intelligence

Tema: Business Intelligence: Da Mortalin skulle implementere Business Intelligence i deres system, faldt valget på Microsoft Office.

"Man får svar, som man råber i skoven."

Sådan siger Claus Fardal, der driver virksomheden Team Direct, der blandt andet udvikler Business Intelligence-løsninger med Microsoft Office.

Med det mener han, at virksomheders data ikke blot skal indsamles. De skal bruges. For eksempel ved brug af Business Intelligence (BI). Der er dog alternativer til de mere komplicerede og ofte meget dyre BI-produkter.

"Startprisen på mange BI-løsninger er urealistisk høj for mange mindre virksomheder. Det handler i stedet om at gøre systemet nemt, operationelt og betalbart. Her er Office-pakken et alternativ, som de fleste virksomheder har råd til. Office-pakken indeholder softwarekombinationer, der kan løse mange opgaver, så man undgår de ofte meget komplekse og dyre BI-programmer," mener Claus Fardal.

For nylig har han etableret et BI-koncept til den mellemstore danske virksomhed Mortalin, der beskæftiger sig med skadedyrsbekæmpelse.

Fra manuelt arbejde til et klik på en knap

Virksomheden benytter et XAL-økonomisystem, hvor det er svært at generere statistikker.

"Med XAL-systemet er det svært at trække sammenhængende statistikker ud. Det kan man godt, men det er temmelig kompliceret. Vi kan godt hive tallene ud, men er så efterfølgende nødt til at sammensætte dem manuelt," siger Mortalins marketingchef Per Aaskov Nielsen.

Derfor henvendte Mortalin sig til Claus Fardal for at finde en nemmere løsning.

Han lavede derfor et set-up, hvor alle økonomidata fra Mortalins økonomisystem, XAL, kopieres over i en Access-database, hvor der foretages en forespørgsel, som er kilde til en række pivottabeller eller statistikker i Excel, der kan opdateres, når virksomheden har brug for aktuelle tal.

Access fungerer med andre ord som et datawarehouse, der samler alle nødvendige data, mens Excel bruges til at bearbejde dataene.

Det betyder, at marketingchef Per Aaskov Nielsen og virksomhedens sælgere nu med et par klik på en knap kan få salgs- og økonomistatistikker i Excel.

"Det er jo ikke, fordi jeg har opfundet den dybe tallerken. Det har Microsoft sådan set allerede gjort. Jeg sætter det blot i system, så virksomheden slipper for at trække tallene ud manuelt," siger Claus Fardal.

Stor hjælp for sælgerne

Mortalin vil i første omgang primært bruge BI-løsningen til at skabe overblik for sælgerne ved hjælp af statistikker over virksomhedens salg.

"Før vi fik denne her løsning, tog det os en hel uge at lave de samme salgsstatistikker, som nu tager os en halv time. Det betyder, at vores sælgere får meget bedre muligheder for at følge salget tæt," siger Per Aaskov Nielsen.

"Vi kan nu reagere på for eksempel et dårligt salg indenfor nogle områder meget hurtigere end før, hvor vi tidligere kun lavede statistik en gang i kvartalet, fordi det tog så lang tid. Nu kan vi i stedet agere i forhold til markedet på baggrund af nogle aktuelle og mere realistiske tal. Vi forventer, at løsningen klart vil fremme det salgsmæssige," siger Per Aaskov Nielsen om den nye BI-løsning, der blev implementeret for en lille måneds tid siden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere