eBay afviser sikkerhedsbrist er skyld i data-læk

Navne, kreditkortnumre og personlige oplysninger om 1.200 eBay-brugere lå offentlig tilgængeligt på et eBay-forum. Ebay afviser, at lækagen har forbindelse til et tidligere hackerangreb.

EBay afviser at sikkerhedsbrist var skyld i data-lækage
Computerworld News Service: Da navne og personlig information om 1.200 eBay-brugere, sammen med kreditkortnumre, pludselige kunne læses på eBays Trust & Safety-diskussionsforum, reagerede eBay øjeblikkeligt og lukkede diskussions-sitet.

I de følgende timer efterforskede eBays sikkerhedsfolk, hvorvidt de offentliggjorte data kunne relateres til et tidligere indbrud på computersystemet. Da der har været forlydender fremme om, at eBay forsøger at dække over indbruddet, er eBay nu i gang med at forklare, hvorfor firmaet mener, at hændelsen ikke har forbindelse med lækager i deres system.

EBay er også i færd med at tage telefoniske kontakt til de 1200 berørte brugere, for at forklare situationen for dem.

"Der har ikke været indbrud på eBays servere," siger talskvinde Catherine England, og bemærker, at eBay har konstateret, at de kreditkortnumre, der blev offentliggjort sammen med de 1.200 eBay-brugeres navne, ikke er identiske med kreditkort information som eBay ligger inde med.

"Kreditkortinformationerne er ikke forbundet med finansielle informationer, som er lagret hos eBay eller PayPal," siger hun.

EBay tvivler på, at kreditkortnumrene er gyldige, og efterforskningsholdet tilslutter sig denne opfattelse, erklærede eBay i går.

"Det kan være en forskellige slags phishing eller indentitets-tyveri-scams," sagde hun hændelsen, og bemærkede, at eBay har flere end 241 millioner brugere på verdensplan. "Vi er ofte udsat for forsøg på phishing og tyveri," siger Catherine England.

"For at sikre vores brugeres sikkerhed, er vi i gang med, proaktivt, at kontakte medlemmerne per telefon. Skulle det vise sig, at informationerne er korrekte - uanset, hvordan bedragerne har fået adgang til dem - har brugerne mulighed for at tage de nødvendige skridt for at beskytte dem selv." fastslår eBays talskvinde Nichola Sharpe i en e-mail.

Oversat af Bo Madsen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere