Texas Instruments: Aalborg er vigtigste ingrediens

Basen i Aalborg og verdens største chipproducent til mobiltelefoner i ryggen er for direktør Kim Breum-Christensen væsentlige ingredienser i opskriften på tre Sovereign-priser i kategorien basissoftware på bare fire år.

Aalborg er et tilbagevendende ord, når administrerende direktør, Kim Breum-Christensen gør rede for, hvorfor også 2006 blev et godt år for Texas Instruments Denmark A/S (TIDK).

"Aalborg er et mekka for udviklingen af mobiltelefoner, og det gør, at vi er i stand til at skaffe de rigtige medarbejdere, da de alle er placeret i området i forskelligartede virksomheder. Så placeringen er helt sikkert af utrolig stor betydning,” forklarer han.

Virksomheden udvikler referencedesign til mobiltelefoner baseret på moderselskabets chip. Alverdens mobilselskaber kan så anvende referencedesignene i standardudgaven eller videreudvikle dem efter deres egne ønsker, hvor også TIDK kan være behjælpelige.

"Det tager lang tid at udvikle et referencedesign helt fra bunden, og kunden kan typisk reducere udviklingstiden fra to-tre år til et halvt års tid ved at outsource opgaven til os,” forklarer Kim Breum-Christensen.

Siden overtagelsen af mobiludviklingsselskabet ATL-Research i 1999 har virksomhedens vækstkurve været sjælden solid i en branche præget af op- og nedture.

Såvel omsætning, årsresultat samt antallet af medarbejdere er stort set fordoblet siden 2002, og med en omsætning i omegnen af den halve milliard i 2006 er der bestemt ikke tale om ubetydelige tal.

Fælles front i det nordjyske

Baggrunden for de flotte resultater skal ifølge Kim Breum-Christensen ses i en større sammenhæng. Både internationalt såvel som lokalt i det nordjyske.

"Udviklingen af chippen har en stor betydning for vores konkurrencedygtighed i Texas Instruments som helhed, men her i Aalborg er vi også del af en større sammenhæng. Her har vi den totale systemviden, der gør, at vi er relativt hurtige og effektive til at udvikle en hel mobiltelefon,” forklarer han.

Gennem virksomhedssammenslutningen NorCom udveksler virksomhederne erfaringer omkring rekruttering, og de udgør en fælles front i forsøget på at tiltrække arbejdskraft til området.

Blandt andet derfor har TIDK et tæt samarbejde med Aalborg Universitet (AAU).

"Vi har løbende seks til syv studerende ansat på deltid i virksomheden, og derudover har vi også et samarbejde om nogle ph.d. projekter, ligesom vi lige har færdiggjort et stort udviklingsprojekt med universitetet,” fortæller Kim Breum Christensen.

Ifølge direktøren konsoliderer det nordjyske samarbejde virksomhedens position inden for mobiludvikling, og det faktum, at AAU har så stærkt et fokus på mobiltelefonudviklingen, gør blot beliggenheden endnu mere væsentlig.

"Så længe det drejer sig om udvikling af mobiltelefoner, så ville det være tåbeligt ikke at være placeret i Aalborg,” lyder den klare melding.

Strategiske omrokeringer

TIDK producerer både referencedesign til smartphones og billige telefoner. Den største del er inden for 2G (GSM) og 2,5G (EDGE) og i mindre grad inden for 3G (UMTS).

"Det er lidt over en bred kam. Jeg vil sige, at aktiviteten nok er øget på lowcost-området,” forklarer Kim Breum-Christensen.

Tilværelsen som datterselskab i en verdensomspændende koncern med mere end 30.000 ansatte er først og fremmest af positiv betydning for medarbejderne.

"De får lov til at arbejde i et internationalt miljø og kommer i kontakt med en masse forskellige kulturer i udviklingsarbejdet. Det er en spændende udfordring,” siger han.

Men det kan også have sin pris. Udover udviklingen af direkte referencedesign har TIDK også haft en relativ stor protokolstakudvikling, men den er nu lagt andre steder hen i TI-koncernen.

"Derfor har vi af strategiske årsager reduceret arbejdsstyrken med 57 medarbejdere hen over sommeren. Det betyder, at vi ikke længere har fokus på området omkring software-protokolstakudvikling, men det har ingen betydning for udviklingen af referencedesign, som er vores kerneområde her i Danmark,” forsikrer Kim Breum-Christensen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere


Skab værdi med produktkonfiguration i Dynamics 365

Deltag i dette webinar og lær, hvordan du kan skabe øget værdi gennem produktkonfiguration med Microsoft Dynamics 365 standard konfigurator og Easy Creator. Eksperter fra CGI vil dele deres indsigt i, hvordan produktkonfiguration kan optimere processer, forbedre kvalitet og øge kundetilfredshed.

05. februar 2025 | Læs mere


Sådan automatiserer du med Copilot

Høst fordelene og sæt strøm til processerne med Microsofts alsidige AI-assistent.

06. februar 2025 | Læs mere






White paper
SAP: Skab værdi og minimér omkostninger med effektiv dokumenthåndtering